-->
22.06.2021

Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος του «Ελ. Βενιζέλος»

Πρόεδρος αναλαμβάνει ο επίκουρος καθηγητής με εξειδίκευση στις αερομεταφορές Δημήτρης Δημητρίου, ενώ μέλος του Δ.Σ. ορίζεται ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου του Μαξίμου Δημήτρης Λιάκος.

Tην πρόταση της κυβέρνησης υπέγραψαν οι συναρμόδιοι υπουργοί Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης και Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Απομένει η έγκριση από το Δ.Σ. του «Ελ. Βενιζέλος», η οποία αναμένεται μέχρι την Παρασκευή.

Η νέα ηγεσία

Πρόεδρος: Δημήτρης Δημητρίου

Ο Δημήτρης Δημητρίου που από τον Μάιο του 2015 είναι μέλος του Δ.Σ του Ε. Βενιζέλος, είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ). Το διδακτορικό του δίπλωμα είναι σε θέματα οικονομετρικών προτύπων πρόβλεψης της ζήτησης στις αερομεταφορές, ενώ έχει μεταπτυχιακές σπουδές (MSc) στον Περιβαλλοντικό Σχεδιασμό Έργων Υποδομής και μεταπτυχιακές σπουδές (MSc) στη Διαχείριση Αεροδρομίων.

Στις πανεπιστημιακές του δραστηριότητες περιλαμβάνεται διδακτικό και ερευνητικό έργο στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, σε αντικείμενα σχετικά με τον σχεδιασμό και τη διαχείριση μεταφορικών υποδομών και αεροδρομίων, την αξιολόγηση μεταφορικών υπηρεσιών, την ανάπτυξη συστημάτων αποφάσεων και σύγχρονων μορφών διοίκησης με έμφαση στις μεταφορικές επιχειρήσεις και ειδικότερα αεροδρομίων, τη διαχείριση δικτύων και την επισκόπηση σε θέματα οικονομίας των μεταφορών και επιπτώσεων στην ανάπτυξη και την τοπική οικονομία. Έχει δημοσιεύσει εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά, διεθνή συνέδρια, ειδικευμένους τόμους, ημερίδες και είναι συγγραφέας ελληνικών και διεθνών βιβλίων.

Στη δραστηριότητα του περιλαμβάνεται ερευνητικό και μελετητικό έργο σε εθνική και διεθνή κλίμακα, κυρίως σε θέματα υποστήριξης αποφάσεων, προγραμματισμού, διοίκησης, οικονομικής ανάλυσης και αξιολόγησης απόδοσης επενδύσεων σε έργα υποδομής, τη διαχείριση αεροδρομίων, την αξιολόγηση υπηρεσιών και τη διοίκηση μεταφορικών επιχειρήσεων και οργανισμών. Έχει συμμετάσχει σε διεθνείς επιστημονικές επιτροπές σχετικές με τη διαχείριση αεροδρομίων και τις μεταφορές (UNECE, UITP, COST κλπ), έχει εκλεγεί σε διοικητικά συμβούλια σχετικών επιστημονικών ενώσεων (ΙΕΚΕΜ-ΤΕΕ, ΣΕΣ, ΕΕΑ, κλπ) και είναι μέλος ελληνικών και διεθνών επαγγελματικών ενώσεων και επιμελητήριων σε θέματα μεταφορών. Έχει διατελέσει σε θέσεις ευθύνης και διοίκησης σε επιχειρήσεις και οργανισμούς, όπου ήταν Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος στον ΟΑΣΑ και είναι μέλος στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΑΑ (αεροδρόμιο Αθηνών) από το 2015.

Δημήτρης Λιάκος

Οικονομολόγος, επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του Μεγάρου Μαξίμου. Πρόκειται για στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που έχει υπηρετήσει προηγουμένως στο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη οπως και στο γραφείο της Νάντιας Βαλαβάνη. Ο Δ. Λιάκος έπαιξε ρόλο στις διαπραγματεύσεις του οικονομικού επιτελείου με τους θεσμούς και υποστήριξε την ανάγκη να επέλθει συμβιβασμός της κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους.

Ο 44χρονος Δημήτρης Λιάκος έχει εργαστεί επί σειρά ετών στον ιδιωτικό χρηματοπιστωτικό τομέα ως διαχειριστής αμοιβαίων κεφαλαίων και εν συνεχεία γενικός διευθυντής σε χρηματιστηριακή.

 


Διαβάστε επίσης