Search
Close this search box.
Search

Ποιος στηρίζει ποιον στη Θεσσαλονίκη για τον επόμενο αρχηγό στη ΝΔ – Όλα τα ονόματα

Πριν 9 έτη

Η αποχώρηση του Απόστολου Τζιτζικώστα από την κούρσα της διαδοχής μετά την τρίτη θέση που κατέγραψε στον πρώτο γύρο αλλάζει τα δεδομένα στη Θεσσαλονίκης. Ήδη μεγάλη μερίδα των στελεχών του έχει μετακινηθεί στο στρατόπεδο Μεϊμαράκη ενώ ένα άλλο, μικρότερο σε αυτό του Μητσοτάκη. Το 15minutes.gr κάνει σήμερα μια ακτινογραφία των γαλάζιων και τη θέση που έχουν πάρει στην μάχη της Κυριακής.

Ο υπαρχηγός του, δήμαρχος Αμπελοκήπων, Λάζαρος Κυρίζογλου έχει συναντηθεί και με τους δυο υποψηφίους αλλά θα στηρίξει Μητσοτάκη. Όπως και ο αντιπεριφερειάρχης και alter ego του Τζιτζικώστα στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Θεοφάνης Παππάς.

Με τον Μεϊμαράκη

Από την άλλη, συνεργάτες και στελέχη που είχαν υπογράψει ακόμα και την υποψηφιότητα του περιφερειάρχη στοιχίζονται με τον Μεϊμαράκη. Όπως ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Μηνάς Σαμαντζίδης και ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παπαδόπουλος.

Τον Μεϊμαράκη στηρίζουν ακόμα ο Δημήτρης Πανοζάχος και η Άννα Ευθυμίου και από τους αυτοδιοικητικούς μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης, ο δήμαρχος Δέλτα Μίμης Φωτόπουλος, ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας αλλά και ο πρώην δήμαρχος Δημήτρης Γαλαμάτης, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης, ο δήμαρχος Κορδελιού Πέτρος Σούλας αλλά και ο δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης.

Με τον Μητσοτάκη

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Πάρις Μπίλιας στηρίζει Μητσοτάκη όπως και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, Θοδωρής Καραγιάννης που ακολουθεί τον Ανδρέα Παπαμιμίκο. Με τον υποψήφιο αρχηγό της ΝΔ είναι ακόμα οι δημοτικοί σύμβουλοι Εφραίμ Κυριζίδης και Σωκράτης Δημητριάδης αλλά και η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης, Βίκυ Νάκου.  Μαζί του είναι ακόμα ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Τσαμασλής, ο πρώην πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Λαγκαδά Γιώργος Προκοπίδης αλλά και ο πρώην αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Οι βουλευτές

Ο Κώστας Καλαφάτης, η Έλενα Ράπτη, ο Κώστας Γκιουλέκας, ο Σάββας Αναστασιάδης, ο Θόδωρος Καράογλου και ο ευρωβουλευτής Θόδωρος Ζαγοράκης στηρίζουν τον Μεϊμαράκη όπως και οι πρώην βουλευτές Γιάννης Ιωαννίδης, Γιώργος Ορφανός και Κώστας Κιλτίδης αλλά και ο πρώην περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης. Από κοινοβουλευτικούς την υποψηφιότητα Μητσοτάκη στην κεντρική Μακεδονία στηρίζουν η Φωτεινή Αραμπατζή, ο Γιώργος Γεωργαντάς αλλά και ο πρώην βουλευτής Λάζαρος Τσαβδαρίδης.

Με τον Μεϊμαράκη οι «σαμαρικοί»

Τέλος οι πολιτικοί φίλοι του Αντώνη Σαμαρά στην πλειοψηφία τους έχουν πάει με τον Μεϊμαράκη όπως ο πρώην γενικός γραμματέας Συντονισμού Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο πρώην Γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος αλλά και η πρώην γραμματέας στο Εξωτερικών Μάγδα Καρακόλη ενώ ο πρώην γραμματέας του Άμυνας Αντώνης Οικονόμου είναι με τον Μητσοτάκη.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.