Search
Close this search box.
Search

“Πραξικόπημα” βουλευτών – Ήθελαν να παγώσουν τη διαδικασία και να εκλέξουν αρχηγό της ΝΔ –  Ποιοι συμμετείχαν – Όλο το παρασκήνιο (upd)

Πριν 9 έτη

Μπορεί η ΚΕΦΕ να αποφάσισε εκλογές για τις 20 Δεκεμβρίου στη ΝΔ αλλά προηγουμένως αποφεύχθηκε πραξικόπημα βουλευτών στο παρά ένα…

Οι βουλευτές της ΝΔ μπροστά στον κίνδυνο να πάει πίσω η διαδικασία και να εξαϋλωθεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποφάσισαν να αλλάξουν τα δεδομένα και να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους στις αρχές της εβδομάδας.

Η απόφαση ήταν ειλημμένη αν πήγαινε πίσω η ημερομηνία η Κ.Ο. θα έστηνε κάλπες και θα έβγαζε πρόεδρο.dendias

Οι βουλευτές έβλεπαν θετικά το Νίκο Δένδια και αποφάσισαν να κινηθούν σε αυτή την κατεύθυνση ενώ υπήρξαν φωνές και για τη Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά ένα τέτοιο ενδεχόμενο απορρίφθηκε αφού η επιλογή της θα μπορούσε να δημιουργήσει περισσότερους κραδασμούς με τον αδερφό της Κυριάκο Μητσοτάκη υποψήφιο. Στο κόλπο δεν ήταν όμως μόνο γαλάζιοι που στηρίζουν τον Μεϊμαράκη αλλά και τον Τζιτζικώστα.

adonis_dora_tzavarasΑπό τη μια οι Κώστας Τζαβάρας, Κώστας Τσιάρας, Γιώργος Κασαπίδης, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Θόδωρος Καράογλου, Μάριος Σαλμάς, Σταύρος Καλαφάτης κ.α. που ήθελαν το Νίκο Δένδια.xarasks2.medium

karaoglou

kalafatis

Από την άλλη όμως και βουλευτές του κλίματος Τζιτζικώστα ήθελαν δραστικές αλλαγές αφού έβλεπαν ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση ούτε βουλευτές δεν θα έβγαιναν.skrekas

anna-asimakopoulou

stilios

dimas

simosΟ Κώστας Σκρέκας, η Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου, ο Χρήστος Δήμας, ο Γιώργος Στύλιος και ο Σίμος Κεδίκογλου ήθελαν να τρέξει άμεσα η διαδικασία αφού η απαξίωση ήταν κοντά.

Την ίδια ώρα οι βουλευτές έστελναν το πρώτο μήνυμα αφού οι 22 εξ αυτών υπέγραψαν κοινή επιστολή που ζητούσαν να δρουν σε επαφή οι τέσσερις υποψήφιοι και να έχουν λόγο στη διαδικασία.

Τα επιτελεία των τεσσάρων μόλις έμαθαν τα νέα ήρθαν άμεσα σε επικοινωνία για να αποκωδικοποιήσουν την κατάσταση όπως είχε διαμορφωθεί μέχρι τότε. Γνώριζαν πως αν ξέφευγε από τα χέρια τους οι ίδιοι θα τελείωναν και νέος πρόεδρος της Κ.Ο. υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να ήτανε Νίκος Δένδιας.karamanlis_meimarakis

Τα τηλέφωνα πήραν φωτιά ενώ ενημερώθηκε και ο Κώστας Καραμανλής. Εξάλλου ο πρώην πρωθυπουργός από την αρχή, μετά το φιάσκο της 22ας Νοεμβρίου επαναλάμβανε ότι εκλογές έπρεπε να γίνουν χθες.

Τελικά η επιστολή της Vodafone την Τετάρτη το πρωί έλυσε το γόρδιο δεσμό και η ΚΕΦΕ, μετά το παρασκήνιο που υπήρχε μπροστά αλλά και στον κίνδυνο του πραξικοπήματος της Κ.Ο. αποφάσισε άρον εκλογές.

 

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.