-->
08.12.2023

Προσφυγικό και ΦΠΑ στη συνάντηση Κ. Μητσοτάκη – Χρ. Καλογήρου

Στην ανάγκη άμεσης ενίσχυσης των υπηρεσιών ασύλου στα νησιά του βορείου Αιγαίου στάθηκε η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, κατά τη συνάντησή της με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η κ. Καλογήρου περιέγραψε, σύμφωνα με πληροφορίες από την Πειραιώς, τις δραματικές διαστάσεις που έχει λάβει ξανά -λόγω και των καιρικών συνθηκών- το πρόβλημα της διαβίωσης των προσφύγων στη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο. Επέκρινε, δε, την αδιαφορία που επιδεικνύει η κυβέρνηση, η οποία -όπως υποστήριξε- φέρει και την αποκλειστική αρμοδιότητα και ευθύνη του μεταναστευτικού ζητήματος.

Επίσης, η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου τόνισε τη σημασία που προσδίδει στο καθεστώς του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά για την οικονομική επιβίωση των κατοίκων τους.

Ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε από την πλευρά του ότι για την επόμενη κυβέρνηση είναι πρώτης προτεραιότητας αυτά τα δύο θέματα. Ακόμη, εξέφρασε στην κ. Καλογήρου την απόλυτη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στην υποψηφιότητά της και τη βεβαιότητά του για την επανεκλογή της στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.Διαβάστε επίσης