-->
06.12.2021

Πώς υποδέχθηκαν Τσακαλώτος – Αλεξιάδης τον νέο Γενικό Γραμματέα Εσόδων

​Επίσημη πρώτη του νέου Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κυρίου Γιώργου Πιτσιλή, τον οποίο παρουσίασε και καλωσόρισε (με κάποια δόση χιούμορ) στο υπουργείο Οικονομικών ο υπουργός κύριος Ευκλείδης Τσακαλώτος , λέγοντας: «δεν ξέρω αν πρέπει να σας ευχηθώ συγχαρητήρια ή συλλυπητήρια, δεδομένου του όγκου και των δυσκολιών της δουλειάς σας».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης τόνισε πως ο νέος Γενικός Γραμματέας «θα κριθεί και από σήμερα κιόλας» και ευχήθηκε «καλή τύχη και καλή υπομονή για όσα συμβούν στο υπουργείο Οικονομικών, γιατί είμαστε στο μάτι του κυκλώνα και οι προκλήσεις είναι πολλές».

Ο κύριος Τσακαλώτος τόνισε πως ο κ. Πιτσιλής αναδείχθηκε μέσα από μια ανεξάρτητη και διαφανή διαδικασία. «Δεν είναι υποψήφιος που ήρθε από τη ΓΓΔΕ, δεν χρωστά τίποτε και σε κανέναν, φέρνει μια νέα ματιά στα προβλήματα» ανέφερε. Αλλά και ο κύριος Αλεξιάδης σημείωσε πως «δεν βρήκαμε έτοιμο υποψήφιο από γραφεία υπουργικών συμβούλων».

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε σίγουρος πως «ο νέος Γενικός θα βασιστεί στην καλή δουλειά που εχει γίνει στην ΓΓΔΕ και θα συμβάλει στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής» ενώ υποσχέθηκε πως «θα έχουμε καλή συνεργασία σεβόμενοι τις αρχές της αυτονομίας της χώρας».

Αλλά και ο νέος Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων στάθηκε στην ανάγκη διατήρησης της αυτονομίας της φορολογικής διοίκησης.

Ιεραρχώντας τις προτεραιότητές του στη Γενική Γραμματεία Εσόδων, τόνισε πως οι μεγάλες προκλήσεις που εχει μπροστά του είναι:

–          Η εκπλήρωση των δεσμεύσεων έναντι των δανειστών

–          Να θωρακίσει την αυτονομία της ΓΓΔΕ, με μόνο κριτήριο την αξιοσύνη των υπαλλήλων

–          Η βελτίωση της εξυπηρέτησης (και εξ αποστάσεως) του πολίτη, με ενίσχυση της διαφάνειας και απλοποίηση των φορολογικών διαδικασιών. «Το μεγάλο στοίχημα είναι ο ανακαθορισμός των σχέσεων της εφορίας με τους πολίτες» τόνισε χαρακτηριστικά.
«Η χώρα έχει περιέλθει σε πολύ δύσκολη θέση, πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις, πρόθεσή μου είναι να συνεργαστούμε άριστα για τον κοινό σκοπό που είναι η έξοδος της χώρας από την κρίση» κατέληξε ο νέος Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων.


Διαβάστε επίσης