29.11.2020    06:13

Σέντινελ: Οι ιθαγενείς σκοτώνουν τους επισκέπτες με δηλητηριώδη βέλη (εικόνες & video)

Ενισχυμένες δυνάμεις της ινδικής αστυνομίας πήραν θέση την Παρασκευή γύρω από το νησί του Βόρειου Σέντινελ, μια από τις πλέον απομονωμένες περιοχές του πλανήτη στα νησιά Ανταμάν, όπου οι αυτόχθονες κυνηγοί σκότωσαν έναν αμερικανό ιεραπόστολο. Ωστόσο, δεν έχει καταβληθεί καμία προσπάθεια να ανακτηθεί η σορός του, ανέφεραν αξιωματούχοι.

«Για να γίνει καλύτερη και σαφέστερη η κατάσταση», μια άλλη αστυνομική ομάδα στέλνεται στο νησί δήλωσε αξιωματούχος της αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Λόγων τον νομικών περιορισμών που υπάρχουν για να μεταβούν στο Βόρειο Σέντινελ, και την εχθρότητα της φυλής, οι ινδικές αρχές βασίζονται σε ανθρωπολόγους για να πάρουν το πτώμα του 27χρονου Τζον Άλεν Τσάου.

Ο Τσάου σκοτώθηκε από τα βέλη των Σεντινελέζων, την περασμένη εβδομάδα, αφότου έφτασε χωρίς άδεια στο νησί, σε μια προσπάθεια προσηλυτισμού της φυλής στον Χριστιανισμό.

Η ινδική αστυνομία χρησιμοποίησε ελικόπτερο και πλοίο για να προσεγγίσει το προστατευόμενο νησί, αλλά απέτυχε να εντοπίσει το σώμα ή τον τόπο όπου σκοτώθηκε ο Τσάου. Οι αρχές έχουν απορρίψει κάθε πιθανότητα δράσης εναντίον της φυλής για τη δολοφονία του.

Οι ινδικές αρχές λένε ότι ο Τσάου πλήρωσε τους αλιείς να τον πάρουν όσο το δυνατόν πιο κοντά στο νησί και στη συνέχεια μετέβη με δικό του καγιάκ στο Βόρειο Σέντινελ.

Η ινδική αστυνομία θα εξετάσει και πάλι το ημερολόγιο του 27χρονου, στο οποίο εξέφραζε φόβους ότι θα μπορούσε να σκοτωθεί. «Θεέ μου, δεν θέλω να πεθάνω» δήλωνε χαρακτηριστικά ο ιεραπόστολος στο ημερολόγιο, γνωρίζοντας την επικινδυνότητα της αποστολής του.


Κατά την άφιξή του φέρεται να είπε στη φυλή: «Το όνομά μου είναι Τζον, σας αγαπώ και ο Ιησούς σας αγαπά… Πάρτε μερικά ψάρια!»

Ψαράδες είδαν την φυλή να θάβει το σώμα του στην παραλία την επόμενη μέρα, έγραψε στη μητέρα του νεκρού ένας άλλος ιεραπόστολος σύμφωνα με την Washington Post.

Η ανάκτηση της σορού μπορεί να διαρκέσει μέρες, ή μπορεί να μην γίνει και ποτέ κατορθωτή, καθώς οι Σεντινελέζοι τυγχάνουν ειδικής προστασίας από το ινδικό δίκαιο σε μια προσπάθεια να διατηρηθεί ο τρόπος ζωής τους και να προστατευθούν από σύγχρονες ασθένειες που θα μπορούσαν να τους ξεκληρίσουν.


Οι λίγες φωτογραφίες που υπάρχουν για τη φυλή των Σεντινελέζων τους δείχνουν ημίγυμνους με τόξα και βέλη. Η φυλή σκότωσε και δύο ψαράδες των οποίων η βάρκα παρασύρθηκε στο νησί.


Το Βόρειο Σέντινελ είναι ένα από τα νησιά Ανταμάν στον Κόλπο της Βεγγάλης. Το νησί ανήκει στην διοικητική περιφέρεια της Νότιας Ανταμάν, μέρος του εδάφους της Ινδικής Ένωσης Ανταμάν και Νικομπάρ.