-->
03.12.2023

Σοκ από τη μάχη στις ΜΕΘ: Κάνε μια προσπάθεια να βήξεις. Μπράβο, μπράβο, μπράβο κύριε Γιώργο!

Στη ΜΕΘ για ασθενείς με κορωνοϊό του Ασκληπιείου Βούλας βρέθηκε η κάμερα του ΣΚΑΪ και οι εικόνες που κατέγραψε συγκλονίζουν.

Οι κλίνες είναι γεμάτες από ανθρώπους που μάχονται με τον «αόρατο εχθρό» για να κρατηθούν στη ζωή. Οι γιατροί, πάντα δίπλα τους, όχι μόνο για να τους εξετάζουν και να βλέπουν την κατάσταση της υγείας τους, αλλά και για να τους φροντίζουν και να ενθαρρύνουν όσους έχουν επαφή με το περιβάλλον.

«Κάνε μια προσπάθεια να βήξεις. Μπράβο, μπράβο, μπράβο κύριε Γιώργο. Χαλάρωσε τώρα», ακούγεται να λέει ένας γιατρός σε έναν ασθενή. Δεν γνωρίζονταν από πριν. Μέσα σε ένα ψυχρό δωμάτιο νοσοκομείου, όμως, για τον ασθενή ο γιατρός είναι αυτός που θα του σώσει τη ζωή και για τον γιατρό δεν είναι απλά ένας ακόμη άνθρωπος σε νοσοκομειακό κρεβάτι, αλλά είναι ο κ. Γιώργος.

Ο κ. Γιώργος δεν είχε επαφή με το περιβάλλον, ήταν σε καταστολή. Ανοίγει τα μάτια του και οι γιατροί σπεύδουν να τον βοηθήσουν. «Όσο πιο πολύ βοηθήσεις τον εαυτό σου, τόσο πιο γρήγορα θα βγάλουμε τον σωλήνα. Εντάξει; Δεν θέλω να πιέζεσαι», του λέει ο γιατρός, ο οποίος μετά προσπαθεί να καταλάβει αν ο ασθενής μπορεί να ελέγξει το σώμα του.

«Δεν ξέρουν πού βρίσκονται. Είναι τρομαγμένοι. Το πρώτο πράγμα που κάνεις. Να εξηγήσεις τοποθεσία, το μέρος, τον χρόνο, τη μέρα και γιατί ήρθαν εδώ», εξηγεί μια υγειονομικός.

Οι εικόνες είναι σαν βγαλμένες από ταινία. «Δυστυχώς κάθε φορά που εκκενώνεται μια κλίνη ΜΕΘ, δυστυχώς, δεν γεμίζει την επόμενη μέρα, δεν γεμίζει την επόμενη ώρα, γεμίζει το επόμενο λεπτό», λέει στην κάμερα του ΣΚΑΪ μία άλλη υγειονομικός.

«Έχουμε αγχωθεί, βλέποντας νέες ηλικίες να καταλήγουν στην εντατική, χωρίς κανένα υποκείμενο νόσημα, αθλητικοί με έναν πολύ καλό τρόπο ζωής και μπαίνουμε σε δεύτερες σκέψεις για το πόσο μπορεί να κινδυνεύσει κάποιος», υπογραμμίζει η Μαντώ Σπυρέλου, Νοοσηλεύτρια ΜΕΘ Ασκληπιείου Βούλας.

Δείτε το σχετικό βίντεο:Διαβάστε επίσης