-->
26.11.2022

Στη ρύθμιση των 100 δόσεων ο Φλαμπουράρης – Είχε χρήματα και δεν πλήρωνε!

Μετά το δημόσιο έργο των 3,9 εκατ. ευρώ που ανέλαβε η εταιρεία ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ του Αλέκου Φλαμπουράρη από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το προβληματικό πόθεν έσχες του υπουργού Επικρατείας, αλλά και τη διαγραφή χρέους 4.000 ευρώ από τον δήμο Αίγινας για κατανάλωση νερού, τώρα προκύπτουν ερωτηματικά για την ένταξη του υπουργού Επικρατείας στη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Όπως επισημαίνει σήμερα ο Γιώργος Παπαχρήστος στη στήλη του στα «ΝΕΑ», «το ερώτημα μετά και τις τελευταίες αποκαλύψεις περί τα οικονομικά της εταιρείας του σε συνδυασμό με τη γενικότερη οικονομική του κατάσταση, είναι αν έπρεπε να ενταχθεί στη ρύθμιση ή αν επρόκειτο για μια χαριστική πράξη».

Με βάση την αρχική ρύθμιση που είχε συντάξει η Νάντια Βαλαβάνη, η οποία ήταν ιδιαίτερα χαριστική για πολλές κατηγορίας οφειλετών καθώς δεν έθετε κανένα περιορισμό, ο κ. Φλαμπουράρης μπορούσε να ενταχθεί στις 100 δόσεις. Με τις διορθώσεις που έγιναν αργότερα, το πιθανότερο, όμως, είναι ότι ο υπουργός Επικρατείας δεν θα μπορούσε να ενταχθεί στη ρύθμιση.

«Από τους ισολογισμούς της εταιρείας του μπαρμπα-ΔΙΑΤΜΗΣΗ προκύπτει ότι τα ταμειακά αποθέματά της το 2013 ήταν περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ. Και το 2014 1,3 εκατομμύρια ευρώ (και τα προηγούμενα χρόνια πάνω-κάτω εκεί έπαιζαν). Το οποίο σημαίνει ότι η αδυναμία πληρωμής των οφειλών του από φορολογία εισοδήματος και ΦΠΑ που δήλωσε ο μπαρμπα-εργολάβος στην Εφορία για να ενταχθεί στις 100 δόσεις, ήταν ψεύτικη! Πλαστή! Διοτί είχε χρήματα και δεν πλήρωνε».

Την ίδια ώρα τα επιτελεία Μεγάρου Μαξίμου και Βουλής αντί να αντιμετωπίσουν δραστικά την «παραφωνία», επιχειρούν να την «κουκουλώσουν», υιοθετώντας πρακτικές που θυμίζουν το παλιό και όχι το νέο που ευαγγελίζονται.

 Aπό την πλευρά της, η Νέα Δημοκρατία, ζητά από τον Πρωθυπουργό να δώσει εξηγήσεις και να σταματήσει να καλύπτει τον κ. Φλαμπουράρη:

«Ο υπουργός Επικρατείας κ. Αλέκος Φλαμπουράρης προκαλεί καθημερινά τους Έλληνες.Πριν από λίγες ημέρες, αποκαλύφθηκε ότι πέτυχε να του χαριστούν από το Δήμο Αίγινας 4.000 ευρώ για τις οφειλές του προς την εταιρία ύδρευσης. Σημερινά δημοσιεύματα αποκαλύπτουν ότι ο κ. Φλαμπουράρης, ενώ διατηρούσε εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία της επιχείρησής του, τα οποία “ξεχνούσε” να δηλώσει στο “Πόθεν Έσχες”, την ίδια στιγμή δήλωνε “άπορος” και έμπαινε στη ρύθμιση για τις δόσεις. Εάν αληθεύουν αυτά, αποδεικνύεται  ότι ο κ. Φλαμπουράρης είναι πολλαπλώς εκτεθειμένος.

Ο κ. Τσίπρας, ο οποίος κάλυψε και εξακολουθεί να καλύπτει τον υπουργό του,  οφείλει να δώσει καθαρές εξηγήσεις».

Διαβάστε επίσης