-->
02.06.2023

Στους 36 βαθμούς ο υδράργυρος την Κυριακή

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Κυριακή με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά της Μακεδονίας και της ηπείρου τις απογευματινές ώρες.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 36 βαθμούς κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη ο καιρός θα είναι καλός με τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες και πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά της Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 36 βαθμούς κελσίου αλλά στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε νησιά Ιονίου, Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις αναμένονται τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με υπάρχει πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων στα ορεινά της Ηπείρου.
Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4, από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 36 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 36 και τοπικά στην ανατολική Πελοπόννησο έως 37 βαθμούς κελσίου.

Για τις Κυκλάδες και την  Κρήτη προβλέπεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 30 και στη νότια Κρήτη τοπικά έως 34 βαθμούς κελσίου.

σε νησιά ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι καλός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς κελσίου.

Η πρόγνωση για τη Δευτέρα 1 Αυγούστου

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο τις απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.  Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.  Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 38 και πιθανόν κατά τόπους τους 39 βαθμούς κελσίου.Διαβάστε επίσης