-->
18.10.2021

Στο πλευρό του Μεϊμαράκη ο Στυλιανίδης

Τη στήριξή, στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη δηλώνει ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης, ο ποίος σε συνέντευξή του τόνισε πως η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται έναν «μπαρουτοκαπνισμένο» πολιτικό για ηγέτη της.

«Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μπορεί -επειδή βρίσκεται στην τελική ευθεία του πολιτικού του κύκλου- να εγγυηθεί με αξιοπιστία με σοβαρότητα και με κανόνες αργότερα, όταν θα συντελεστεί το έργο το οποίο θα έχει αναλάβει, όχι απλά την ανανέωση, αλλά την ποιοτική ανανέωση» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Στυλιανίδης, ο οποίος επισημαίνει ότι η εκλογική διαδικασία θα έπρεπε να ήταν πιο σύντομη για να «μην δημιουργείται θεσμικό κενό ούτε αμφιβολία και αμφισβήτηση που μπορεί να προκαλέσει συγκρούσεις, τριβές, κλπ».

Ο κ. Στυλιανίδης, τονίζει πως «ο υποψήφιος της ΝΔ δεν μπορεί να εκφράζει μια ιδεολογική συνιστώσα νεοφιλελεύθερη, η οποία μπορεί να ικανοποιεί ενδεχομένως το μεταρρυθμιστικό οίστρο μιας οικονομικής αριστοκρατίας, ότι η ΝΔ δεν μπορεί να εκφραστεί μέσα από έναν αντιμνημονιακό ακτιβισμό που πολλές φορές εκτρέπεται και σε λαϊκίστικο λόγο».

Ενώ βάλλεται στο δήθεν νέο λέγοντας πως: «δεν μπορεί ο κάθε υποψήφιος να «σερφάρει» πάνω στη μόδα του νέου προσώπου χωρίς να έχει καταφέρει να δώσει περιεχόμενο πάνω σ΄ αυτό το νέο και χωρίς να έχει πείσει διοικητικά, πολιτικά, εμπειρικά ότι σ΄ αυτές τις δύσκολες ώρες μπορεί να διαχειριστεί την κρίση, το κράτος την κοινωνία, την οικονομία.»Ο νέος ηγέτης θα πρέπει να έχει την απαιτούμενη εμπειρία, να είναι ένας «μπαρουτοκαπνισμένος» πολιτικός, ο οποίος μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα της κοινοβουλευτικής ομάδας, να είναι αδιαμφισβήτητα κοινοβουλευτικός γιατί η μάχη τα επόμενα δύο χρόνια θα δοθεί στο Κοινοβούλιο».

Αιχμές όμως άφησε και εναντίον του  Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ότι η ΝΔ τα προηγούμενα χρόνια δεν κατάφερε να εκφράσει έναν «πιο λαϊκό λόγο» γιατί, όπως υπογραμμίζει, «κλείστηκε πάνω στις λογικές των μνημονίων και ξέχασε ότι έξω από τα μνημόνια υπάρχει και μια κοινωνία».

Διαβάστε επίσης