-->
25.01.2021

Σφοδρή σύγκρουση Χατζηνικολάου – Θεοδωράκη στον «αέρα» (video)

Σφοδρή σύγκρουση στον «αέρα» της εκπομπής «Ενικός» με τον Νίκο Χατζηνικολάου και τον καλεσμένο στην εκπομπή,  Σταύρο Θεοδωράκη. Ο δημοσιογράφος εκνευρίστηκε όταν ο αρχηγός του «Ποταμιού» τον χαρακτήρισε «ψεύτη».
Ο Ν. Χατζηνικολάου, επισήμανε ότι και το «Ποτάμι» στην Βουλή, μαζί με ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ., και ΠΑΣΟΚ ψήφισαν το 3ο Μνημόνιο. Αυτή η διαπίστωση του παρουσιαστή ενόχλησε τον Σταύρο Θεοδωράκη και μάλιστα έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει «ψεύτη» τον Χατζηνικολάου». Ισχυρίστηκε ότι η συγκεκριμένη ψηφοφορία αφορούσε την παραμονή η όχι της χώρας στο ευρώ. Σχεδόν χάνοντας την ψυχραιμία του Νίκος Χατζηνικολάου τρεις φορές είπε «Ντροπή σου» στον Θεοδωράκη, λέγοντας παράλληλα ότι αυτός λέει ψέματα και συμπλήρωσε «κρίμα, είστε και δημοσιογράφος».

Τους λόγους για τους οποίους δεν συνεργάζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ ή δεν συμπράττει με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ εξήγησε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. Ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι «Το Ποτάμι ήρθε στην πολιτική ζωή του τόπου για να αλλάξει τα πράγματα, και αυτό δεν μπορεί να γίνει εάν συνεργαστούμε είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε με τη ΝΔ, είτε με το ΠΑΣΟΚ. Δεν θα γίνουμε μέρος του παλιού συστήματος που πολεμάμε. Θεωρούμε ότι η καταστροφή της χώρας, η χρεοκοπία της χώρας έχει την υπογραφή τους. Οι δικές μας προτεραιότητες είναι η σύγκρουση με το κομματικό κράτος και η απελευθέρωση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Και ο ΣΥΡΙΖΑ το μόνο που κάνει 10 μήνες τώρα είναι να ενισχύει το κομματικό κράτος και να προβάλει εμπόδια στην επιχειρηματικότητα, στις εξαγωγές και στις επενδύσεις».

Ερωτηθείς, «γιατί το Ποτάμι ψήφισε το μνημόνιο του κ. Τσίπρα», απάντησε μεταξύ άλλων: «To Ποτάμι ήταν το ρυμουλκό που κράτησε τη χώρα στην Ευρώπη. Την επόμενη μέρα του δημοψηφίσματος, ο κ. Τσίπρας ήταν πολύ κοντά στο ‘όχι’. Είχε ένα κόμμα που διαλυόταν, ενώ το μισό του υπουργικό συμβούλιο δεν ήθελε να τον ακολουθήσει. Το Ποτάμι, λοιπόν, μπήκε στη συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ξεκαθάρισε πρώτο, ότι αν ο Πρωθυπουργός αλλάξει άποψη και πάει στο «Ναι» το Ποτάμι και οι 17 βουλευτές θα τον στηρίξουν. Αν το Ποτάμι είχε πει ‘όχι’ και έβγαινε ‘απέναντι’ τότε και τα παλιά κόμματα θα έλεγαν «όχι»».


Διαβάστε επίσης