30.11.2020    22:09

Τέλος τα πήγαινε – έλα στην εφορία – Κατάθεση πινακίδων με ένα κλικ

Τέλος οι επισκέψεις και το κουβάλημα των πινακίδων για όσους θέλουν να αποσύρουν προσωρινά τα οχήματά τους από την κυκλοφορία. Το υπουργείο Οικονομικών θα δίνει τη δυνατότητα να καταθέτουν ηλεκτρονικά τις πινακίδες στην εφορία οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων ή δικύκλων.

Σύμφωνα με τη Real news, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θέλει στις αρχές Δεκεμβρίου να βρίσκεται σε λειτουργία η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ μέσω της οποίας οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και δικύκλων θα έχουν τη δυνατότητα να παραδίδουν τις πινακίδες των οχημάτων τους μέσα από τον υπολογιστή με ένα κλικ.

Οι κάτοχοι των οχημάτων θα μπαίνουν στην πλατφόρμα και θα δηλώνουν τα προσωπικά στοιχεία τους και τις πινακίδες του οχήματος που θέλουν να θέσουν σε ακινησία. Δεν θα απαιτείται καν να στείλουν τις πινακίδες των οχημάτων τους με το ταχυδρομείο στις εφορίες αλλά θα τις κρατούν στο σπίτι τους.

Στη συνέχεια εκτός από τα αρμόδια τμήματα του υπουργείου Οικονομικών που θα ενημερώνονται έτσι ώστε να μην πληρωθούν τα νέα τέλη κυκλοφορίας, τα στοιχεία θα αποστέλλονται και στην Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να γίνονται έλεγχοι. Οσοι εντοπίζονται να έχουν καταθέσει ηλεκτρονικά τις πινακίδες τους και να συνεχίζουν να κυκλοφορούν το όχημά τους θα έρχονται αντιμέτωποι με πολύ υψηλά πρόστιμα πολλαπλάσιας αξίας από το κόστος των τελών κυκλοφορίας που θα έπρεπε να πληρώσουν.

Στο υπουργείο Οικονομικών επιθυμούν να ανοίξει η πλατφόρμα όσο το δυνατόν πιο σύντομα καθώς τις τελευταίες εβδομάδες του έτους παρατηρείται έμφραγμα στις εφορίες καθώς πολλοί θέλουν να καταθέσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους προκειμένου να μην πληρώσουν τα νέα τέλη κυκλοφορίας.

Κατά τη Real η διάταξη αυτή αναμένεται να συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που αφορά τη λήψη μέτρων για τον περιορισμό του λαθρεμπορίου και να ψηφιστεί άμεσα.