-->
01.03.2024

Τι έγραψε η Ραχήλ Μακρή για τον χαμό του Παντελίδη

Εκτός από την showbiz και τους θαυμαστές του λαϊκού τραγουδιστή, άνθρωποι και από την πολιτική σκηνή εξέφρασαν την λύπη τους για τον άδικο χαμό του Παντελή Παντελίδη, ο οποίος σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στην Λ.Βουλιαγμένης το πρωί της Πέμπτης, λίγες ώρες πριν την πρεμιέρα του.

Η πρώην βουλευτής Ραχήλ Μακρή, η οποία του είχε ιδιαίτερη αδυναμία, ανέβασε το μεσημέρι της Πέμπτης ένα post στο facebook και με ένα τραγούδι  αποχαιρέτησε τον καλλιτέχνη. Τραγική ειρωνεία, είναι ότι σε συνέντευξη που είχε δώσει πριν περίπου ένα χρόνο η κα Μακρή είχε δηλώσει «Είμαι “γκαζοφονιάς” και μάλιστα υπάρχουν φορές που οδηγάω και ακούω Παντελίδη» και τελικά λίγους μήνες αργότερα ο τραγουδιστής σκοτώθηκε σε τροχαίο από υπερβολική ταχύτητα.

Η πρώην βουλευτής, ευχήθηκε «καλό παράδεισο» στον τραγουδιστή, αναρτώντας το τελευταίο κείμενο που είχε ανεβάσει ο ίδιος στην σελίδα του για την επίθεση που δέχτηκε εξαιτίας του καινούργιου του ακυκλοφόρητου τραγουδιού, το οποίο μάλιστα αφιέρωσε στο κοινό σε εμφάνισή του στη Λευκωσία.

«Πρόλαβαν να σε καταδικάσουν χωρίς να έχουν καταλάβει καν. Βέβαια το ότι πουλάνε κάθε μέρα την πατρίδα με έργα και με λόγια δεν ενόχλησε κανέναν.

Έτσι ανέφερα μέσα στο τραγούδι τους στίχους «εκεί τι κάνεις;» και «πατρίδα πουλάς» χαρακτηρίζοντάς τη «σκάρτη».

12 ώρες μετά πέθανε σε τροχαίο, γιατί έχασε τον έλεγχο το αυτοκινήτου του.

Γράφοντας στίχους όπως πάντα με γνώμονα την αλήθεια της ψυχής μου έγραψα ένα τραγούδι για μία κοπέλα που ενώ ήταν με Ελληνόπουλο, το απαρνήθηκε προτιμώντας να ζήσει τη μεγάλη ζωή με έναν πλούσιο Τούρκο στη μεριά των κατεχόμενων. Έτσι ανέφερα μέσα στο τραγούδι τους στίχους «εκεί τι κάνεις;» και «πατρίδα πουλάς» χαρακτηρίζοντάς τη «σκάρτη». Είναι μία ερωτική ιστορία βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα που μου έχουν εξιστορηθεί κατά καιρούς και με πείραξαν. Όσο για το αν γνωρίζω τη σοβαρότητα της λέξης κατεχόμενα και το αν συμπονώ και σέβομαι τους Ελληνοκύπριους δε χρειάζεται να πω τίποτα περισσότερο από το ο,τι το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου το έχω περάσει ως στρατιωτικός σε πολεμικά πλοία υπερασπιζόμενος τη σημαία της Ελλάδας και της Κύπρου πάντα έτοιμος να δώσω και τη ζωή μου αν χρειαστεί στη δύσκολη στιγμή και γι αυτό και έχω παρασημοφορηθεί απ’την πατρίδα. Απ’όσους πρόλαβαν να με καταδικάσουν ζητώ συγνώμη που τους στεναχώρησα, αλλά δυστυχώς το ερμήνευσαν λάθος. Παρ’ όλα αυτά λόγω της παρεξήγησης αυτής και της διάστασης που πήρε το θέμα αποφάσισα ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στους Κύπριους φίλους μου να αποσύρω αυτό το τραγούδι, γιατί όλο αυτό με πίκρανε. Σας ευχαριστώ όλους. Παντελής Παντελίδης».

180216135056_6507 180216135057_7443Διαβάστε επίσης