-->
17.01.2022

Το «μήνυμα» του Κώστα Καραμανλή στον Κυριάκο Μητσοτάκη 

 

Την ώρα που ο Κώστας Καραμανλής παραβρίσκονταν στην παρουσίαση του βιβλίου «The Greek Political Economy: 2000-2015» στο ΕΒΕΑ, με το οποίο καταρρίπτεται ο πολιτικός μύθος της δημιουργίας ελλειμμάτων ειδικά την περίοδο 2007 – 2009 ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ομιλητής σε κεντρική εκδήλωση της διαΝΕΟσις στη Θεσσαλονίκη μαζί με την Άννα Διαμαντοπούλου.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο ΕΒΕΑ όπου παρουσιάστηκε η μελέτη αναφέρεται πως η κυβέρνηση της ΝΔ του 2004 ανέλαβε μία ήδη προβληματική οικονομία, καθώς η κυβέρνηση Σημίτη είχε μεταθέσει όλες τις λήξεις ομολόγων και τις δόσεις για τα εξοπλιστικά που είχαν υπογραφεί επί ΠΑΣΟΚ για το μέλλον. Η εκδήλωση είχε και τη σημειολογία της αφού το παρών έδωσε ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής, σε μία από τις σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις του με σαφές πολιτικό μήνυμα, γεγονός που έκανε την εκδήλωση να πάρει χαρακτήρα «αντεπίθεσης» της καραμανλικής πτέρυγας, καθώς η διαμάχη για τις ευθύνες των δύο τελευταίων – προ μνημονίου – κυβερνήσεων Καραμανλή και Σημίτη δεν έχει σταματήσει να υφίσταται.

Την ίδια στιγμή, όμως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φλέρταρε για ακόμη μια φορά με την Άννα Διαμαντοπούλου ενώ βρέθηκαν μαζί σε κοινή εκδήλωση. Η πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Σημίτη ακούγεται έντονα, πως όταν έρθει η ώρα, θα συμπορευθεί με τον Μητσοτάκη. Κάτι όμως που δεν θέλει ούτε να ακούει η «καραμανλική» πτέρυγα. Για πολλούς μάλιστα ο Καραμανλής με την παρουσία του στην συγκεκριμένη εκδήλωση, εκτός των άλλων, έστειλε και πολλαπλά μηνύματα στην Πειραιώς, ενώ δεν πρέπει να περνάει απαρατήρητο πως από την γαλάζια ηγετική ομάδα, ουδείς παραβρέθηκε στο ΕΒΕΑ.

 Διαβάστε επίσης