-->
04.12.2023

Το πρώτο «ντιμπέιτ » μεταξύ των υποψήφιων αρχηγών

Το πρώτο ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφιών αρχηγών θα πραγματοποιηθεί ουσιαστικά στην επόμενη συνεδρίαση της γαλάζιας Κ.Ο.

Ο Ευάγγελος Μειμαράκης στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή ζητησε από τον Απόστολο Τζιτζικώστα να παραβρεθεί στην επόμενη Κ.Ο., με τον περιφερειάρχη της Κεντρικής Μακεδονίας να αποδέχεται την πρόταση.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας που δεν έχει κοινοβουλευτική ιδιότητα θα προσπαθήσει να απευθυνθεί στους γαλάζιους βουλευτές και να δώσει το στίγμα του σε κοινοβουλευτικές συνθήκες. Βέβαια εκεί ποντάρουν και οι συνυποψήφιοι του αφού θεωρούν οτι με αυτόν τον τρόπο θα φανεί ο κίνδυνος να μείνει η ΝΔ, χωρίς εκπροσώπηση στο κοινοβούλιο.

Εξάλλου ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Άδωνις Γεωργιάδης έχουν ζητήσει δημοσίως, ο Απόστολος Τζιτζικώστας να υποδείξει ποιος θα είναι ο πρόεδρος της Κ.Ο. αν επικρατήσει στην εσωκομματική διαδικασία.

Ουσιαστικά αυτή η Κ.Ο. θα αποτελέσει και την πρώτη πολιτική αναμέτρηση των τεσσάρων υποψηφίων ενώπιον των βουλευτών, στους οποίους και θα παρουσιάσουν τις θέσεις και τις απόψεις τους. Πάντως περα από αυτό, ήδη πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν πραγματική τηλεμαχία μεταξύ των » 4 «.

Εξάλλου ο Ευάγγελος Μειμαράκης επισήμανε οσον αφορά τον Απόστολο Τζιτζικώστα πως » πρέπει να ακούσουμε τις θέσεις του, αν συμφωνεί με το Μνημόνιο και τι θεωρεί ότι πρέπει να κάνει η ΝΔ στους εφαρμοστικούς νόμους που θα έρθουν στη Βουλή το επόμενο διάστημα «.

Πάντως ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας εχει κοινοβουλευτική εμπειρία αφού από το 2007 εως το 2009 ηταν βουλευτής της Α Θεσσαλονίκης και οταν έχασε την έδρα του στις εκλογές του 2009, μεταπήδησε στην τοπική αυτοδιοίκηση.Διαβάστε επίσης