-->
02.04.2023

Τσίπρας: Κοινή εθνική στρατηγική στη βάση του κυβερνητικού σχεδίου

Για κοινή εθνική στρατηγική στη βάση του κυβερνητικού σχεδίου, κάνει λόγο ο πρωθυπουργός με διαδοχικές αναρτήσεις στο twitter, μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών.
«Δίκαιη κατανομή ευθύνης εντός Ε.Ε., συνέπειες για όσους δεν τηρούν κοινές αποφάσεις. Στη Σύνοδο κορυφής η Ελλάδα εκπροσωπεί αξίες» σημειώνει περαιτέρω ο Αλέξης Τσίπρας που αναφέρει τέλος:
«Στο Ανώτ. Συμβ. Συνεργασίας στη Σμύρνη την Τρίτη, αναζητούμε λύσεις για τον τερματισμό της εκμετάλλευσης στο Αιγαίο από διακινητές».
Λίγο νωρίτερα το πρωθυπουργικό γραφείο είχε εκδώσει ανακοίνωση όπου διατυπωνόταν η ικανοποίηση της κυβέρνησης «για το γεγονός ότι το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατέληξε σε κοινό ανακοινωθέν στη βάση της εισήγησης του Πρωθυπουργού», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο  του πρωθυπουργού λίγο μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών.

Περαιτέρω σημειώνεται ως θετικό ότι παρά τις διαφωνίες συμφωνήθηκε μία εθνική στρατηγική. Ενώ ως στόχος της Ελλάδας στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής ορίζεται η λήψη αποφάσεων για αποτελεσματική και ανθρώπινη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, με μείωση των ροών στην Τουρκία, αλληλεγγύη στους πρόσφυγες στην Ελλάδα, δίκαιη κατανομή βαρών και ευθυνών εντός της Ε.Ε., και συνέπειες για όσους δεν τηρούν τις κοινές αποφάσεις.

Η πλήρης ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η Κυβέρνηση εκφράζει την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατέληξε σε κοινό ανακοινωθέν στη βάση της εισήγησης του Πρωθυπουργού.

Θεωρούμε θετικό ότι εν μέσω μιας πρωτοφανούς προσφυγικής κρίσης που ταλανίζει την Ελλάδα και την Ευρώπη, έξι πολιτικές δυνάμεις παρά τις επί μέρους διαφωνίες τους συμφώνησαν σε μία ενιαία εθνική στρατηγική σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα.

Στόχος της Ελλάδας τόσο στην Σύνοδο Ε.Ε.-Τουρκίας όσο και στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας είναι να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις για την αποτελεσματική και ανθρώπινη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, με μείωση των ροών στην Τουρκία, αλληλεγγύη στους πρόσφυγες στην Ελλάδα, δίκαιη κατανομή βαρών και ευθυνών εντός της Ε.Ε., και συνέπειες για όσους δεν τηρούν τις κοινές αποφάσεις.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/308918/tsipras-koini-ethniki-stratigiki-sti-vasi-tou-kuvernitikou-shediou/#ixzz4201HKLNg
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on FacebookΔιαβάστε επίσης