-->
22.03.2023

Τσίπρας: Ποιους θέλει στην Πολιτική Γραμματεία και γιατί

Τρεις υπουργούς στην Πολιτική Γραμματεία, ώστε «να υπάρχει σύνδεση με την κυβέρνηση», καθώς και την εκλογή νέου γραμματέα στη θέση του παραιτηθέντος από τον Αύγουστο, Τάσου Κορωνάκη, εκλεγεί σήμερα η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιθυμία του Αλέξη Τσιπρα είναι, να εκλεγούν στην ΠΓ οι δυο κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες που «τρέχουν» τη συμφωνία με τους εταίρους και έχουν πλήρη επίγνωση και ευθύνη επί των οικονομικών θεμάτων, ήτοι ο αντιπρόεδρος Γιαννης Δραγασάκης και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο πρωθυπουργός θέλει και ένα υπουργό από υπουργείο με ισχυρό κοινωνικό συμβολισμό, όπως το Παιδείας, εξ ου και επελέγη ο Νίκος Φίλης.

Στη θέση του γραμματέα αναμένεται να εκλεγεί ο Παναγιώτης Ρήγας μέχρι τώρα μέλος της ΠΓ και υπεύθυνος οργανωτικού του κόμματος. Κατά την πλήρωση των κενών θέσεων στην ΠΓ εκτός του κ. Ρήγα, που θα εκλεγεί γραμματέας θα εκλεγούν στελέχη στις θέσεις εκείνων που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ λόγω της συμφωνίας με τους δανειστές. Σημειωτέον ότι τότε έφυγαν τα στελέχη της αριστερής πτέρυγας Αλέκος Καλύβης, Στάθης Λεουτσάκος, Σόφη Παπαδόγιαννη και Αντώνης Νταβανέλος, ενώ είχε αποχωρήσει και ο επικεφαλής ΚΟΕ Ρούντι Ρινάλντι.

Στην ΠΓ παραμένουν, πάντως, οι Ηλιόπουλος Νάσος, Λάμπρου Πάνος, Μπουρνούς Γιαννης, Παπαδόπουλος Χριστόφορος και Σβίγκου Ράνια.

Διαβάστε επίσης