-->
26.11.2022

Χρηματιστήριο: Αντέχουν Alpha, Eurobank

Διψήφιες πιέσεις για Πειραιώς, στο limit down (-30%) ο τίτλος της Εθνικής. Κοντά στις τιμές των ΑΜΚ, με οριακές μεταβολές οι μετοχές των Alpha και Eurobank. Προς τις 620 μονάδες υποχωρεί ο ΓΔ.

Με απώλειες για Πειραιώς και Εθνική, με προσπάθειες αντίδρασης σε Αlpha Bank και Eurobank, ξεκίνησε η συνεδρίαση.

Συναλλαγές θεαματικά λιγότερες απ’ ό,τι χθες, τζίρος λίγο πάνω από τον μέσο όρο των τελευταίων συνεδριάσεων (μη συμπεριλαμβανόμενης όμως της χθεσινής).

Είσοδος των μετοχών της Εθνικής στο ταμπλό, με πωλήσεις μέχρι το 1,05 ευρώ, ενώ νέες ρευστοποιήσεις συνεχίζονται για δεύτερη κατά σειρά συνεδρίαση στον τίτλο της Πειραιώς. Λίγο-πολύ προδιαγεγραμμένη η διόρθωση της μετοχής της Πειραιώς, καθώς συγκλίνει προς την τιμή της α.μ.κ. και των νέων μετοχών που θα προστεθούν από τη συνεδρίαση της ερχόμενης Δευτέρας. Εως το 0,579 ευρώ η τιμή της μετοχής, θυμίζοντας την τιμή της α.μ.κ. στο 0,30 ευρώ. Στο 0,30 ευρώ έχει γίνει και της ΕΤΕ, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τη συνέχεια, συνεκτιμώντας πως οι νέες μετοχές θα προστεθούν από τη μεθεπόμενη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου.

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η συμπεριφορά των Αlpha Bank και Eurobank, λόγω της εισόδου από χθες των «νέων μετοχών», κυρίως δε λόγω της υπερπροσφοράς των πακέτων τίτλων (από τη μετατροπή ομολογιών). Δεδομένου, ότι η μεγαλύτερη συμμετοχή αφορούσε στην Αlpha Bank (περίπου 32%), έχει ενδιαφέρον να φανεί σήμερα κατά πόσον η προσφορά/ανταλλαγή ολοκληρώθηκε στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, η τιμή της α.μ.κ., δηλαδή τα 2 ευρώ, θα μπορούσαν να θεωρηθούν βάση-στήριξη. Στα 2,01-2,04 ευρώ οι συναλλαγές στη μετοχή της Αlpha Bank, μέχρι πριν λίγο, με τα ισχυρά χέρια να απορροφούν τη λελογισμένη προσφορά που βγαίνει στα επίπεδα της α.μ.κ.

Στην Αlpha Bank φαίνεται -αν και ακόμη είναι νωρίς- να εξισορροπείται η κατάσταση, καθώς η μέχρι τώρα ροή συναλλαγών, η σχέση πωλητών-αγοραστών, δεν θέτουν σε αμφισβήτηση τα 2 ευρώ της α.μ.κ.

Κάτι ανάλογο επιχειρείται στη μετοχή της Eurobank, όπου επίσης συναλλαγές πραγματοποιούνται κοντά στην τιμή της α.μ.κ., δηλαδή στο 1 ευρώ και οριακά χαμηλότερα.

Διαβάστε επίσης