-->
02.06.2023

Χριστίνα Καλογήρου: Χρειαζόμαστε προσωπικό, χρηματοδότηση και τεχνικά μέσα

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο αυστριακός Καγκελάριος Werner Faymann βρέθηκαν στη Λέσβο για να εκτιμήσουν την κατάσταση με τους πρόσφυγες στο νησί. Η περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου που υποδέχτηκε τους δύο ηγέτες στη Μυτιλήνη ευχαρίστησε καταρχήν τον Αλέξη Τσίπρα για τις ενέργειες που έχει κάνει για την προσφυγική κρίση.
«Οι πρωτοβουλίες σας στην Ευρώπη, αλλά και στον ΟΗΕ, για τη διεθνοποίηση του προβλήματος, ελπίζουμε ότι θα έχουν γρήγορα αποτελέσματα και θα ληφθούν άμεσα αποφάσεις για την περεταίρω ενεργοποίηση και κοινή δράση των ευρωπαϊκών χωρών, αλλά και για την απαραίτητη συνεργασία με τις τρίτες χώρες και ειδικά με την Τουρκία».
Στη συνέχεια η περιφερειάρχης μίλησε και με τον αυστριακό Καγκελάριο ευχαριστώντας και αυτόν και ζητώντας του να συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα και τα νησιά.
«Θέλω να τονίσω σε εσάς, όπως τόνισα και στον πρόεδρο Juncker, ότι οι τοπικές και περιφερειακές αρχές, αλλά ιδίως ο απλός κόσμος –οι νησιώτες- δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό με πνεύμα αλληλεγγύης, με αυταπάρνηση, με εθελοντική προσφορά.
Από την άλλη πλευρά τα νησιά μας αντιμετωπίζουν τις άμεσες, αλλά και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις, τόσο στην καθημερινότητα όσο και στην αναπτυξιακή τους προοπτική και οφείλουμε να αναζητήσουμε λύσεις στήριξής τους.
Χρειαζόμαστε άμεσα προσωπικό, χρηματοδότηση και τεχνικά μέσα. Παράλληλα όμως επιβάλλεται να αναληφθούν αναπτυξιακού χαρακτήρα πρωτοβουλίες με την αξιοποίηση των διαθέσιμων ευρωπαϊκών πόρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών των επάλληλων κρίσεων, (δημοσιονομική, οικονομική, προσφυγική), ώστε τα νησιά μας όχι απλώς να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα, αλλά και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των καιρών».Διαβάστε επίσης