-->
25.06.2021

Όλοι οι πρώην πρόεδροι της ΝΔ ήταν παρόντες στη Βουλή αλλά έλειπαν 10 βουλευτές!

Η ΝΔ είχε κάνει σημαία της το νομοσχέδιο για την Παιδεία. Ο ίδιος ο πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης όχι μόνο το είχε ως θέμα πρώτης προτεραιότητας αλλά δεσμεύτηκε και μάλιστα στη Βουλή των Ελλήνων ότι θα είναι ο πρώτος νόμος που θα καταργήσει όταν (και όποτε) γίνει κυβέρνηση. Και ήρθε την Τετάρτη η ώρα της ονομαστικής ψηφοφορίας. Εγινε το πρωί, πιθανόν επειδή θα σκέφτηκαν οι γαλάζιοι ότι θα πιάσουν στον ύπνο τους συριζαίους αλλά την πάτησαν. Δέκα βουλευτές της ΝΔ απουσίαζαν κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας. Τόσο πολύ τους ενδιέφεραν οι αλλαγές στην Παιδεία που προτίμησαν, αντί να τις καταψηφίσουν, άλλοι να συνεχίσουν τα μπάνια τους (τους οποίους οι συνάδελφοί τους αποκαλούσαν «βουλευτές παραθεριστές») και άλλοι ποιος ξέρει; Μήπως για να εκφράσουν ένα είδος δυσαρέσκειας προς την ηγεσία της ΝΔ; Ολα είναι πιθανά όπως μου έλεγε ένας παλαιάς νοοτροπίας πολιτικός. Γεγονός είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης ενοχλήθηκε μαζί τους, έβαλε τον πιστό του συνεργάτη κ. Τσιάρα  να κρατήσει απουσιολόγιο, να καταγράψει δηλαδή όσους απουσίαζαν από την ψηφοφορία…

Το μπλοκάκι του Τσιάρα

Σημασία έχει ότι δεν απουσίαζαν από την ψηφοφορία οι συνήθεις ύποπτοι αλλά βουλευτές υπεράνω… κοινοβουλευτικής υποψίας. Οπως για παράδειγμα ο Μάκης Βορίδης ή ο Νίκος Δένδιας. Ακόμα οι κ.κ. Σκρέκας, Κουκοδήμος καθώς και οι Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Ολγα Κεφαλογιάννη, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Μαρία Αντωνίου. Αυτούς μου είπαν ότι κατέγραψε στο μπλοκάκι του κ. Τσιάρας και ό,τι γράφεται στο μπλοκάκι αυτό πάει κατ’ ευθείαν στον πρόεδρο. Η απουσία αυτών των βουλευτών γίνεται ακόμα πιο ηχηρή εάν υπολογίσει κανείς ότι όλοι οι πρώην πρόεδροι της ΝΔ (ήτοι Κ. Καραμανλής, Αντ. Σαμαράς, Ευ. Μεϊμαράκης, Γιάννης Πλακιωτάκης) ξύπνησαν νωρίς και βρέθηκαν από τους πρώτους στην ψηφοφορία.

Και αυτοί λιάζονταν και κολυμπούσαν

Πάντως το γαλάζιο απουσιολόγιο κατέγραψε και καμιά 15αριά γαλάζιους βουλευτές που δεν ήταν παρόντες κατά την ομιλία του Κυρ. Μητσοτάκη την Τρίτη στη Βουλή για την Παιδεία. Και τούτο παρά τις σαφείς οδηγίες που τους έδωσε ο κ. Τσιάρας να μη λείψει κανείς από την Αθήνα ολόκληρη την εβδομάδα, αφού προβλέπονται ονομαστικές ψηφοφορίες. Πάντως εάν ψάξει καλά, ίσως βρει μια ομάδα βουλευτών στο ξενοδοχείο «Ακτή Ζευς» στα σύνορα Ηρακλείου – Ρεθύμνου να λιάζονται και να κολυμπούν αμέριμνα.

Διαβάστε επίσης