Search
Close this search box.
Search

Αυτά έγραψε ο διαιτητής Κομίνης στο φύλλο αγώνα για τη διακοπή και την εισβολή Σαββίδη με το όπλο

Πριν 6 έτη

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν στο γήπεδο της Τούμπας, όπου ο διαιτητής κατακύρωσε τελικά το παιχνίδι με 1-0 υπέρ του ΠΑΟΚ και σε βάρος της ΑΕΚ, παρά την εισβολή του ένοπλου Ιβάν Σαββίδη και σωματοφυλάκων του στον αγωνιστικό χώρο.

Η νίκη δόθηκε στον ΠΑΟΚ καθότι μετά από περίπου δύο ώρες διαβουλεύσεων ο διαιτητής κατακύρωσε ακυρωθέν γκολ των γηπεδούχων κι απέδωσε την υπαιτιότητα για την πρόωρη λήξη της αναμέτρησης στην ΑΕΚ.

Στο φύλλο αγώνα ο διαιτητής φέρεται να επικαλέστηκε το γεγονός ότι οι παίχτες της ΑΕΚ αρνήθηκαν να επιστρέψουν στον αγωνιστικό χώρο ώστε να παιχτεί ο λιγοστός χρόνος που απέμενε.

Ο Γιώργος Κομίνης, μετά από μία ώρα κατάθεσης στην Αθλητική Βία, αποχώρησε μαζί με τους βοηθούς του συνοδεία αστυνομίας από την Τούμπα.

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ περίμεναν, ώστε να ενημερωθούν τι έγραψε στο φύλλο αγώνα, στο οποία σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρει:

1) Βίαιη εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο με συνοδεία ατόμων της προσωπικής του ασφάλειας.

2) Βίαιη απώθηση του Ιβάν Σαββίδη στον Βασίλη Δημητριάδη.

3) Λεκτική επίθεση του Λούμπος Μίχελ στον ίδιο τον Γιώργο Κομίνη, με τη φράση: “Έχεις τελειώσει”.

“Μετά απ’ όλα αυτά αποφάσισα να εισέλθω στα αποδυτήρια διότι η κατάσταση που επικρατούσε δεν επέτρεπε την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα”.

4) “Στα αποδυτήρια ο κ. Μηνάς Λυσάνδρου μου είπε ότι οι παίκτες είναι τρομοκρατημένοι, ενώ έκανε αναφορά και σε κατοχή όπλου απ’ την πλευρά του Ιβάν Σαββίδη, το οποίο είχα δει κι εγώ”.

Τι του είπε η πλευρά της ΑΕΚ

Για το σκορ, ο ρέφερι έγραψε πως ύστερα από διαβουλεύσεις με τους βοηθούς του κατακύρωσε το γκολ που πέτυχε ο ΠΑΟΚ, αλλά η εισβολή του Ιβάν Σαββίδη έφερε τη διακοπή του ματς.

Η ΑΕΚ απάντησε ότι αρνείται να λάβει μέρος σε αγώνες όπου εμπλέκονται όπλα και μπράβοι, σύμφωνα με τους δημοσιογράφους της NOVA που κάλυπταν το παιχνίδι.

«Εικόνες όπου παράγοντες μπαίνουν οπλοφορώντας στους αγωνιστικούς χώρους μας γυρνούν πολλά χρόνια πίσω. Τέτοιου είδους ακραία φαινόμενα απαιτούν γενναίες αποφάσεις», δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση δεν θα διστάσει να πάρει «δύσκολες αποφάσεις».

Νωρίτερα υπήρχαν δημοσιεύματα που έκαναν λόγο ακόμα και για διακοπή του πρωταθλήματος. Ο κ. Βασιλειάδης δεν διευκρίνισε εάν αυτό το ενδεχόμενο συγκαταλέγεται στις «δύσκολες αποφάσεις» που μπορεί να ληφθούν.

Η υπόθεση αναμένεται να καταλήξει στα αθλητικά δικαστήρια. Βαρύνουσας σημασίας θα είναι τι θα γράψει ο διαιτητής στο φύλλο αγώνα όσον αφορά τη συμπεριφορά Σαββίδη και τα αίτια διακοπής του παιχνιδιού.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.