Search
Close this search box.
Search

Δείτε ποια είναι η Asma al-Assad σύζυγος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ (εικόνες)

Πριν 6 έτη

Η Asma al-Assad σύζυγος του σύριου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ είναι κόρη του διαπρεπή σύριου καρδιολόγου Fawaz Akhras και γεννήθηκε στη Βρετανία στις 11 Αυγούστου 1975. Έχει μια δεκαετία διαφορά με τον Μπασάρ που γεννήθηκε στις 11.9.1965  και κατάγεται  από τη συριακή πόλη Χομς.

Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του στις 18 Δεκεμβρίου 2000.

Ο πατέρας της ο  Fawaz Akhras έδρευε στο Λονδίνο ήταν εξειδικευμένος  στην καρδιαγγειακή νόσο και γεννήθηκε στην πόλη της Χομς το 1946. Έγγαμος, εργαζόταν στη συριακή πρεσβεία στη βρετανική πρωτεύουσα. Η Asma al-Assad, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λονδίνο και δίδαξε σ΄ ένα από τα σχολεία του Λονδίνου. Έλαβε πτυχίο στην επιστήμη της πληροφορικής  από το King’s College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου το 1996. Εργάστηκε σε τραπεζικά ιδρύματα στη Νέα Υόρκη, αρχικά με την Deutsche Bank και στη συνέχεια στην τράπεζα JP Morgan.

«Ποιός θα διάλεγε το Χάρβαρντ αντί της αγάπης;», απάντησε η Άσμα σε έναν δημοσιογράφο, όταν αυτός την ρώτησε αν δίστασε να αφήσει την τραπεζική της σταδιοδρομία και ένα MBA, για να γίνει η πρώτη κυρία της Συρίας.

Του είπε ότι θα χρησιμοποιούσε την επαγγελματική της εμπειρία σε θέματα οικονομίας και ότι θα ήταν «πρόκληση να δουλέψει κάτω από μεγάλη πίεση» στο νέο της ρόλο ως επικεφαλής των ΜΚΟ. Μιλάει άπταιστα αραβικά, αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά.

Στη Δαμασκό, στην ίδια και στον σύζυγό της άρεσε να βγαίνουν έξω για φαγητό και να οδηγούν οι ίδιοι. Ετσι, έκτισαν προσεκτικά την εικόνα ενός ανέμελου ζευγαριού που προτίμησε την πολυτέλεια ενός τεράστιου διαμερίσματος από την πολυτέλεια του παλατιού.

Στο Παρίσι, έγινε διάσημη εξαιτίας ενός μακροσκελούς λόγου χωρίς σημειώσεις για τον πολιτισμό, ενώ η Κριστίν Λαγκάρντ, επικεφαλής του ΔΝΤ, την κοιτούσε με θαυμασμό.

Το αποκορύφωμα της διεθνούς επίθεσης γοητείας της Άσμα στα μέσα ενημέρωσης, κατά το παρελθόν, ήταν ένα κομμάτι στην αμερικανική Vogue τον Μάρτιο του 2011, λίγο πριν αρχίσει η εξέγερση της Συρίας και ξεκινήσει η καταστολή.

Το άρθρο έχει πλέον εξαφανιστεί από την ιστοσελίδα του περιοδικού. Περιγράφεται ως «ένα λουλούδι της ερήμου», «η πιο φρέσκια και γοητευτική από τις πρώτες κυρίες». Στις φωτογραφίες η Άσμα είναι ντυμένη με τζιν, τακούνια και ένα κοντομάνικο μπλουζάκι που γράφει «ευτυχία” στην πλάτη.


Ο γάμος του Μπασάρ αλ-Άσαντ

Ο Πρόεδρος Μπασάρ δεν μιλάει για τη μέρα που γνωρίστηκαν αλλά μερικοί Σύριοι που ζουν στη Βρετανία θα θυμούνται ότι αυτή η γνωριμία ήταν κατά τη διάρκεια της παραμονής του Μπασάρ στο Λονδίνο μεταξύ των ετών 1992 – 1994 και αφού γνώρισε τον  Δρ Fawaz ο οποίος φέρεται να δούλευε σ΄ ένα νοσοκομείο για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.