-->
29.03.2024

Επεισόδια στο μαθητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας

Επεισόδια ξέσπασαν στο Σύνταγμα όταν κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ και νεράντζια στα ΜΑΤ, με τους αστυνομικούς να απαντούν με χημικά.

Πλήθος μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών στην πορεία
Γονείς και μαθητές ξεκίνησαν την πορεία τους από τα Προπύλαια και συνεχίσουν προς την Ομόνοια. Λόγω του συλλαλητηρίου αυτή την ώρα είναι κλειστές οι οδοί Πανεπιστημίου, Σταδίου και Λεωφ. Αμαλίας (στο ύψος του Αθ. Διάκου) .Την κινητοποίηση στηρίζει και η ΟΛΜΕ η οποία είχε προκηρύξει στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 14:00 για να διευκολυνθούν που θέλουν να συμμετέχουν σε αυτή.

Στην ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ τονίζει ότι παλεύει για:
«Δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά. Ενιαίο 12χρονο υποχρεωτικό δημόσιο σχολείο και δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή.
Μόνιμους μαζικούς διορισμούς για την κάλυψη των κενών.
Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων.
Στήριξη της ειδικής αγωγής.
Καμία συγχώνευση, κατάργηση σχολείων και τμημάτων. Διεκδικεί 20 μαθητές στο τμήμα, 15 στις ομάδες προσανατολισμού και 10 στα εργαστήρια».
Από τη μεριά τους οι μαθητές δηλώνουν «αποφασισμένοι να διεκδικήσουν το σχολείο και τη ζωή που τους αξίζει».
«Η επίθεση στην Παιδεία συνεχίζεται, η υποχρηματοδότηση εντείνεται, η γνώση που παίρνουμε στην καλύτερη δεν μας αρκεί, ενώ στη χειρότερη ενισχύει μισαλλόδοξες, θεοκρατικές, ρατσιστικές και φασιστικές αντιλήψεις, ενώ η ανάγκη μας για μόρφωσή θυσιάζεται στο βωμό των κερδών της αγοράς».

 

 



Διαβάστε επίσης