-->
17.05.2024

Η πρώτη «ήττα» Μητσοτάκη στη ΝΔ – Όλο το παρασκήνιο

 

Η τοποθέτηση του Κώστα Τσιάρα στην θέση του γραμματέα της Κ.Ο. της ΝΔ, μπορεί να αποτέλεσε έκπληξη για πολλούς, αλλά για τους επαΐοντες ήταν φυσική εξέλιξη.

Η πρώτη επιλογή ως γνωστόν ήταν ο Λευτέρης Αυγενάκης που «βολεύτηκε» τελικά ως το Συνέδριο στη θέση του αναπληρωτή γραμματέα της Π.Ε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του 15minutes.gr μια σειρά από βουλευτές έστειλαν μήνυμα στον Μητσοτάκη πως αν επέμενε στην επιλογή Αυγενάκη τότε θα κατέβαζαν δικό τους υποψήφιο και θα ζητούσαν να στηθούν κάλπες. avgenakisΤο πρόβλημα δεν άκουγε στο όνομα του Λευτέρη Αυγενάκη, αλλά από την προηγούμενη φορά που η διαδικασία για τον διάδοχο του Γιάννη Πλακιωτάκη στην Κ.Ο. είχε πάρει κωμικοτραγικές διαστάσεις μεταξύ της Μαρίας Αντωνίου και του Σάββα Αναστασιάδη με «τροχονόμο» τον Δημήτρη Κυριαζίδη, οδήγησε την παλιά φρουρά να πάρει την κατάσταση στα χέρια της.tsiaras-konstantinos

Το μήνυμα στάλθηκε από τη Δευτέρα το απόγευμα στη Συγγρού: «Είτε μπαίνει δικός μας βουλευτής είτε στήνονται κάλπες». Μεταξύ των βουλευτών που κινήθηκαν ήταν ο Κώστας Τσιάρας, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο Γιώργος Κασαπίδης, ο Θόδωρου Καράογλου, ο Κώστας Τζαβάρας, ο Γιώργος Κασαπίδης κ.α. Μάλιστα με του βουλευτές αυτούς συνομιλεί τακτικά και ο νεος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νίκος Δένδιας. Όλοι τους εκλέχτηκαν για πρώτη φορά το 2004.nd

Στο ενδεχόμενο που στήνονταν κάλπες μεγάλη πλειοψηφία βουλευτών θα πήγαινε με τον «αντάρτη» όχι μόνο λόγο της συντριπτικής πλειοψηφίας της Κ.Ο. που δεν στήριξε τον Μητσοτάκη στις εσωκομματικές αλλά παράλληλα ήθελαν να στείλουν ενα μήνυμα εν όψει και του μοιράσματος των τομέων.

Στη Συγγρού χτύπησε αμέσως κόκκινος συναγερμός, δεν γίνονταν με το καλημέρα να εξελιχθεί ανταρτικό που είχε πιθανότητες μάλιστα να επικρατήσει.

Στο e-mail που πήραν οι βουλευτές το μεσημέρι της Τρίτης αναγράφονταν κανονικά όλη η διαδικασία που ορίζει το καταστατικό για την εκλογή γραμματέα της ΝΔ, με τις προθεσμίες για τις υποψηφιότητες αλλά και τις προϋποθέσεις. Οι πιο παλιοί της Κ.Ο. κατάλαβαν ότι κάτι δεν πάει καλά. Τα τηλέφωνα πήραν φωτιά και το βράδυ της Τετάρτης το μυστήριο λύθηκε. Το γραφείο τύπου της ΝΔ ενημέρωνε για τις επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη για το οργανόγραμμα της Κ.Ο. όπου πρότεινε τελικά τον Τσιάρα για γραμματέας της Κ.Ο.ND_KO

Στο ενδιάμεσο το απόγευμα της Τρίτης ο Κώστας Τσιάρας είχε συναντηθεί ήδη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον διευθυντή του πολιτικού του γραφείου Μιχάλη Μπεκίρη και έδωσαν τα χέρια. Τα υπόλοιπα είναι γνωστά.

 

 



Διαβάστε επίσης