-->
18.04.2024

Κοινωνική Οικονομία: Τι προγραμματίζεται το επόμενο διάστημα

Η ανάπτυξη της Κοινωνικής Οικονομίας ήταν και παραμένει κυβερνητική προτεραιότητα, τονίζεται από πλευράς αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, αρμόδιας για την κοινωνική οικονομία, Ράνιας Αντωνοπούλου.

Ως προς τις ενέργειες που θα γίνουν το επόμενο διάστημα, αναφέρεται ότι:

Έως το τέλος Οκτωβρίου:

  • Ενεργοποιείται το Ταμείο Κοινωνικής Οικονομίας, με αρχικό κεφάλαιο 25εκατ. ευρώ, το οποίο θα υποστηρίζει φορείς ΚΑΛΟ που αποκλείονται από το τραπεζικό δανεισμό, με χρηματοδοτικά προϊόντα (μικροδάνεια, εγγυήσεις μεγαλύτερων δανείων, εγγυητικές επιστολές).
  • Ενεργοποιείται δράση επιχορήγησης προϋπολογισμού 25 εκατ. ευρώ αποκλειστικά για φορείς/επιχειρήσεις ΚΑΛΟ. Με το κεφάλαιο αυτό θα υποστηριχτούν οι φορείς προκειμένου να καλύψουν το μισθολογικό και μη μισθολογικό κόστος, τα λειτουργικά έξοδα και δαπάνες εξοπλισμού».

Τον Νοέμβρη:

  • Πραγματοποιείται στην Αθήνα η 1η Έκθεση Κοινωνικής Οικονομίας με τη συμμετοχή εγχειρημάτων και επιχειρήσεων Κοινωνικής Οικονομίας από όλη την Ελλάδα.

Τον Δεκέμβρη:

  • 100 Κέντρα Πληροφόρησης και Στήριξης των κοινωνικών συνεταιριστικών εγχειρημάτων θα δημιουργηθούν σε όλη τη χώρα. Δημιουργούνται δηλαδή δομές ανά περιφέρεια για ενημέρωση και υποστήριξη όσων ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο πεδίο της Κοινωνικής Οικονομίας.


Διαβάστε επίσης