Μοσχάρι με κρασάτη σάλτσα σαν κοκκινιστό, αλλά χωρίς ντομάτα. Παίρνει το κόκκινο χρώμα από το τριμμένο καρότο. Εύκολο, πεντανόστιμο μοσχάρι για γρήγορα μαγειρέματα. Η συνταγή είναι της Αργυρούς Μπαρμπαρίγου.
Υλικά Συνταγής
- ¼ φλ. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 1 κιλό μοσχάρι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 6 καρότα τριμμένα
- 2 φλ. κόκκινο κρασί
- 1-2 κλωνάρια μαϊντανό
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ρύζι για το σερβίρισμα
Για το κρασάτο μοσχάρι κατσαρόλας, κόβουμε το κρέας σε μέτρια κομμάτια.
Στεγνώνουμε το μοσχάρι σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια κατσαρόλα.
Βάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα και το ροδίζουμε γύρω γύρω. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το τριμμένο καρότο.
Σοτάρουμε για 3-4 ´ να γυαλίσει το κρεμμύδι.
Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το κλωνάρι μαϊντανού.
Αφήνουμε να βράσει δυνατά για 2΄ και προσθέτουμε ζεστό νερό ή ζωμό κρέατος (1 -1/2 φλιτζάνι) και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 1 ώρα σε πολύ χαμηλή φωτιά με σκεπασμένη την κατσαρόλα.
Αλατοπιπερώνουμε προς το τέλος. Προς το τέλος του βρασμού δυναμώνουμε την ένταση της φωτιάς για να πυκνώσει η σάλτσα.
Αφαιρούμε το κλωνάρι μαϊντανού.
Το μοσχάρι στο τέλος μένει με ελάχιστη σάλτσα, μένει σχεδόν με το λάδι του.
Σερβίρουμε με ρύζι.