Search
Close this search box.
Search

Μπαρνιέ προς Λονδίνο: Έχετε τρεις επιλογές, διαλέξτε…

Πριν 5 έτη

Ένα no deal Βrexit, δηλαδή άτακτη έξοδος με ό,τι αυτή συνεπάγεται για την οικονομία και την καθημερινότητα των πολιτών, είναι τώρα πιο πιθανή προειδοποίησε ο Μισέλ Μπαρνιέ, προσθέτοντας πάντως ότι υπάρχει τρόπος να αποφευχθεί.

Μετά και τη χθεσινοβραδινή απόρριψη των τεσσάρων εναλλακτικών για το Brexit από τη Βουλή των Κοινοτήτων, ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ε.Ε. υπογράμμισε ότι η Βρετανία έχει τώρα τρεις επιλογές: Το nο deal, την έξοδο με τη Συμφωνία Αποχώρησης, που έχει κλείσει η Τερέζα Μέι με τους 27 στις 12 Απριλίου και μία νέα παράταση της ημερομηνίας εξόδου. Αυτή η τελευταία θα σημαίνει συμμετοχή της χώρας στις Ευρωεκλογές του Μαΐου.

Ο αρμόδιος για το Brexit υπουργός υπογράμμισε χθες στους βουλευτές, πως εάν θέλουν να εξασφαλίσουν μεγαλύτερη παράταση από την Ε.Ε., η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι σε θέση να καταθέσει μία «αξιόπιστη πρόταση» ως προς το πώς σκοπεύει να αξιοποιήσει την παράταση αυτή.

Μία από τις δυνατότητες είναι οι γενικές εκλογές- κάτι στο οποίο ωστόσο δεν συμφωνούν όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου. Αντιδράσεις υπάρχουν και από ηχηρά ονόματα των Τόρις, που δεν συμμετέχουν στην κυβέρνηση, όπως ο Μπόρις Τζόνσον.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.