-->
29.03.2024

«Σύγκρουση» των δελφίνων για την ημέρα της κάλπης

Σήμερα Δευτέρα βράδυ αναμένεται η πρώτη σύγκρουση στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της Ν.Δ. για την ημερομηνία που θα στηθούν οι εσωκομματικές κάλπες.
Στις 8 μ.μ., την ώρα που στη Βουλή θα ξεκινά η συζητήση για τις προγραμματικές και τη ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση Τσίπρα, η γαλάζια ΚΕΦΕ θα ανακηρύσσει και επισήμως τους υποψηφίους για την κομματική ηγεσία,. Αμέσως μετά θα πρέπει να ορίσει νέα συνεδρίαση με τη συμμετοχή και εκπροσώπων των υποψηφίων, ώστε να οριστικοποιηθεί η Κυριακή των εκλογών.
Από το επιτελείο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη θεωρούν ότι αυτή η συνεδρίαση μπορεί να γίνει ακόμη και σήμερα το βράδυ, αλλά οι άλλοι υποψήφιοι προεξοφλείται ότι θα επιχειρήσουν να κερδίσουν χρόνο, καταρχήν με το επιχείρημα ότι δεν έχουν επιλέξει τον εκπρόσωπό τους στην ΚΕΦΕ. Η παράταση για τη νέα συνεδρίαση δεν πρόκειται να υπερβεί τις μία – δύο ημέρες, συνεπώς  το αργότερο έως την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου θα «κλειδώσει» η ημερομηνία της κάλπης.
Εκεί, ο πόλεμος θα σκληρύνει ακόμη περισσότερο και ο Απόστολος Τζιτζικώστας δεν μπορεί να βασίζεται στον προεδρεύοντα Ανδρεά Παπαμιμίκο. Η πλειοψηφία στην εφορευτική επιτροπή προκρίνει την υποψηφιότητα Μεϊμαράκη, ο οποίος θέλει κάλπες στις 25 Οκτωβρίου. Ακόμη και μια μετάθεση των εκλογών για την 1η Νοεμβρίου, κέρδος θα είναι για τους λοιπούς επίδοξους διαδόχους. Αυτή, όπως διαβεβαιώνουν κεντρικά κομματικά στελέχη, είναι και η τελευταία ημερομηνία που θα συζητηθεί, αλλά ως πρώτη επιλογή παραμένει η 25η Οκτώβρη.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο Mega Σαββατοκύρικο επανέλαβε την άποψή του ότι κάλπες θα πρέπει να στηθούν στις 15 Νοεμβρίου.


Διαβάστε επίσης