-->
29.03.2024

Ξέσπασμα Μηταράκη: Προπαγάνδα το δημοσίευμα του Σπίγκελ

Για φθηνή προπαγάνδα σε βάρος της χώρας προερχόμενη από συμφέροντα που έχουν χάσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ λόγω της σωστής φύλαξης των ελληνικών συνόρων μίλησε στη Βουλή ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης αναφερόμενος σε σημερινό δημοσίευμα του Γερμανικού περιοδικού Spiegel πως η χώρα μας σε συνεργασία με την Frontex, κάνει pushback στα νησιά του Αιγαίου.

« Η προσπάθεια της κυβέρνησης να φυλάξει τα σύνορα έχει δημιουργήσει οικονομική καταστροφή στα κυκλώματα των λαθροδιακινητών που έχασαν περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ», είπε ο κ. Μηταράκης απαντώντας με αυτό τον τρόπο σε ερώτημα που του έθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης. «Έχουμε βρεθεί πολλές φορές αντιμέτωποι με προπαγάνδα. Το συγκεκριμένο δημοσίευμα όμως υπερβαίνει και αυτό. Η χώρα φυλάει τα σύνορά της με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο» είπε ο κ. Μηταράκης.

Με σαφή υπαινιγμό σε θέσεις που έχουν διατυπώσει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πως στελέχη του Λιμενικού θα ελεγχθούν αν εκτελούν παράνομες διαταγές ο Υπουργός απένειμε εύσημα στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος δηλώνοντας περήφανος για τις δεκάδες ζωές που έσωσαν στο Αιγαίο φέτος.



Διαβάστε επίσης