Search
Close this search box.
Search

Παρ’ ολίγον «μοιραία» συνάντηση λευκού καρχαρία με σέρφερ (βίντεο)

Πριν 4 έτη

Πλάνα από Drone κατέγραψαν έναν μεγάλο λευκό καρχαρία να περνάει σε «απόσταση αναπνοής» από τον επαγγελματία σέρφερ Ματ Γουίλκινσον.

Ο καρχαρίας είχε μήκος περίπου 2,5 μέτρα, ενώ η παρ’ ολίγον «μοιραία» συνάντηση έγινε στην ακτή Μπαλίνα στη βόρεια Νέα Νότια Ουαλία.

Ο Σέρφερ, που συμμετέχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, έπλεε πάνω στη σανίδα του κοντά στην παραλία Sharpes την Τετάρτη, όταν ένας καρχαρίας πέρασε από πίσω του.

«Ακουσα έναν παφλασμό και έναν θόρυβο, κοίταξα γύρω και δεν μπορούσα να δω τίποτα», ανέφερε ο Γουίλκινσον, σύμφωνα με ανακοίνωση του Surf Life Saving της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Το drone ανήκε σε ναυαγοσώστες, οι οποίοι αντιλήφθηκαν την ύπαρξη του καρχαρία και μετέδωσαν μια προειδοποίηση από τα ειδικά ηχεία που βρίσκονταν ενσωματωμένα πάνω του.

«Το drone κατέβηκε και μου είπε ότι υπήρχε ένας επικίνδυνος καρχαρίας στην περιοχή και ότι έπρεπε να επιστρέψω στην παραλία. Εφτασα στην ακτή αισθανόμενος λίγο περίεργα και οι ναυαγοσώστες μου έδειξαν το βίντεο και κατάλαβα πόσο κοντά ήρθε χωρίς αν γνωρίζω ότι ήταν εκεί. Φαίνεται ότι “ερχόταν” για το πόδι μου και άλλαξε γνώμη», τόνισε ο Γουίλκινσον.

«Κάνω σερφ με καρχαρίες όλη μου τη ζωή και ξέρω πως είναι εκεί. Γνωρίζω αρκετά για αυτούς, προκειμένου να αντιλαμβάνομαι ότι δεν ενδιαφέρονται πολύ για τους ανθρώπους», πρόσθεσε.

Ο έμπειρος σέρφερ φαίνεται ότι είναι ιδιαίτερα ευγνώμων «που ο καρχαρίας άλλαξε σχέδια το τελευταίο δευτερόλεπτο».

Μετά το συμβάν, η παραλία εκκενώθηκε και έκλεισε για ολόκληρη την ημέρα.

Ο Γουίλκινσον συμμετείχε επίσης σε έναν αγώνα στη Νότια Αφρική, κατά τη διάρκεια του οποίου ένας καρχαρίας επιτέθηκε στον σέρφερ Μικ Φάνινγκ. «Νιώθω ευγνώμων και παράξενα ταυτόχρονα. Όταν είδα το βίντεο, είδα της ομοιότητες, όπως το κίτρινο σκοινί με το οποίο είχα δέσει τη σανίδα στο πόδι μου – και του Μικ το σκοινί ήταν κίτρινο».

«Κάλεσα τη γυναίκα μου γιατί δεν ήθελα να δει το βίντεο πριν το δω εγώ. Δεν θέλει να κάνω σερφ για μερικές ημέρες τώρα», κατέληξε ο Γουίλκινσον.

Ο χειριστής του drone, Beau Monks, περιέγραψε τη στιγμή που παρακολούθησε τη «συνάντηση» από την οθόνη του στην ακτή.

«Κάπως, εμφανίστηκε από το πουθενά και μετά πήγε κατευθείαν στον Ματ. Κινήθηκε αρκετά γρήγορα. Το αντιλήφθηκα και ενημέρωσα τους ναυαγοσώστες, ενώ χρησιμοποίησα το ηχείο του drone για να τους βγάλω όλους έξω από το νερό», τόνισε.

«Μέσα σε δέκα δευτερόλεπτα ήταν δίπλα στον σέρφερ και πέντε δευτερόλεπτα αργότερα είχε φύγει», πρόσθεσε.

Ο Μονκ δήλωσε στο ABC ότι ο ήχος του drone ενδέχεται να τρόμαξε τον μεγάλο λευκό καρχαρία.

«Δεν είμαι απολύτως σίγουρος για το λόγο που ο καρχαρίας αποφάσισε να απομακρυνθεί την τελευταία στιγμή. Θα μπορούσε να είναι κάτι πολύ απλό, όπως το να χτύπησε στο σκοινί του Γουίλκινσον, ή θα μπορούσε να ήταν απλά το drone. Τα θαλάσσια πλάσματα είναι γνωστό ότι απομακρύνονται όταν πλησιάζει κάποιο drone», κατέληξε.

με πληροφορίες από Guardian

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.