Search
Close this search box.
Search

“Πληρωμένη” απάντηση Κ. Καραμανλή στον Παπαγγελόπουλο για το “καραμανλικός” (ηχητικό)

Πριν 6 έτη

Ο Κώστας Καραμανλής, βουλευτής Σερρών και Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας, σε σημερινή παρέμβασή του στη ραδιοφωνική εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη στον σταθμό «ΘΕΜΑ 104,6 fm», με αφορμή τη δήλωση Παπαγγελόπουλου ότι είναι “καραμανλικός”, υπογράμμισε πως “με μεγάλη ευκολία μερικοί χαρακτηρίζουν τους εαυτούς τους «καραμανλικούς», και υπενθύμισε πως το χαρακτηριστικότερο γνώρισμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή ήταν ο πολιτικός λόγος να έχει μέτρο, και δεν του άρεσαν ούτε τα πολλά λόγια ούτε οι φωνές.

Αυτοί που κάνουν αβασάνιστη επίκληση του «καραμανλισμό» θα πρέπει να το έχουν αυτό στο πίσω μέρος του μυαλού τους”.Μάλιστα όπως ανέφερε χαρακτηριστικά “ο κ. Παπαγγελόπουλος μπορεί να δηλώνει πως έχει καλή άποψη για τον Κώστα Καραμανλή, αλλά αυτήν την στιγμή έχει επιλέξει να βρίσκεται εκτός της παράταξης”.

Επίσης σχολιάζοντας τη δήλωση του Δημ. Παπαγγελόπουλου πως «οι δικαστικοί λειτουργοί είναι οι σύμμαχοι της κυβέρνησης για να εμπεδωθεί η κρίση εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση» σημείωσε πως “ο κ. Παπαγγελόπουλος – αν και δικαστικός λειτουργός – θα πρέπει να καταλάβει ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να επεμβαίνει στο έργο της δικαιοσύνης, και πως στο δυτικό κόσμο υπάρχουν διακριτοί ρόλοι ανάμεσα στην εκτελεστική και τη δικαστική εξουσία”.

Σχετικά με τις Ελληνο-τουρκικές σχέσεις είπε: “Από την πρώτη στιγμή η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέδειξαν μια στάση σοβαρότητας. Δυστυχώς, όμως δεν βλέπουμε την αντίστοιχη σοβαρότητα από την πλευρά της κυβέρνησης. Έχουμε έναν Πρωθυπουργό ο οποίος είναι εμφανές πως δεν μπορεί να αντιμετωπίσει να μεγάλα εθνικά θέματα, κι έναν Υπουργό Άμυνας ο οποίος διαφωνεί με τον Υπουργό Εξωτερικών στα κρίσιμα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.
Έναν Υπουργό Άμυνας ο οποίος περιφέρεται στα στρατόπεδα με στρατιωτική περιβολή, κι έναν Υπουργό Εξωτερικών ο οποίος από υμνητής του Γιαρουζέλσκι παριστάνει σήμερα τον Υπουργό Εξωτερικών. Αυτή δεν είναι σοβαρή εικόνα κυβέρνησης».

«Χρειαζόμαστε μια κυβέρνηση που να μπορεί να σταθεί με αξιοπρέπεια απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας. Διότι αυτό που βλέπουμε είναι ότι η Αριστερά στην Ελλάδα σε θέματα εθνικά και εξωτερικής πολιτικής έχει μια κουλτούρα ήττας», κατέληξε ο Κώστας Καραμανλής.

Σχετικά με τις εξελίξεις στον χώρο του ποδοσφαίρου είπε ότι “οι εικόνες αυτές αμαυρώνουν την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό και θυμίζουν τριτοκοσμική χώρα κι όχι ένα κράτος που ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η κυβέρνηση φέρει τεράστια ευθύνη για το γεγονός ότι άφησε τα πράγματα να φθάσουν ως εκεί”.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.