-->
29.03.2024

Ποιος υπουργός της κυβέρνησης «ξέχασε» 1.000.000 ευρώ

Σοβαρά προβλήματα δημιουργούν στη νέα κυβέρνηση δύο φάκελοι για το πόθεν έσχες κυβερνητικών στελεχών. Σύμφωνα με το Mega, ο πρώτος φάκελος αφορά υπουργό που επί τρία συνεχή έτη φαίνεται ότι… ξεχνούσε να δηλώσει ποσό ύψους 1 εκατομμύριο ευρώ, το οποίο το …θυμήθηκε φέτος και το δήλωσε με συμπληρωματική δήλωση στο πόθεν έσχες του.

Ο δεύτερος φάκελος αφορά μετοχές κυβερνητικού στελέχους σε ιδιωτική εταιρεία. Παράλληλα, υπάρχουν επίσης δύο φάκελοι για νυν και πρώην βουλευτές.

Ένας εξ αυτών σχετίζεται με πρώην βουλευτή, ο οποίος έχει φορολογικές εκκρεμότητες που πρέπει να ελεγχθούν από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες και ο άλλος βουλευτή που φέρεται να έχει αρκετές «τρύπες» στο πόθεν έσχες του.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται να γνώριζε εδώ και λίγες ημέρες το ζήτημα. Μάλιστα, στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού φέρεται να είχε ζητήσει στοιχεία για τις καυτές υποθέσεις προκειμένου να αποκτήσει ακριβή εικόνα για την ενδεχόμενη «έκθεση» των δυο υπουργών.

Η πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Πόθεν Έσχες Δέσποινα Χαραλαμπίδου μίλησε στο Mega όπου τόνισε ότι στο σύντομο διάστημα της θητείας της παρέλαβε από την προηγούμενη σύνθεση της Επιτροπής σειρά από εκκρεμότητες, οι οποίες χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης και ήδη εξετάζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους ορκωτούς λογιστές.

Παράλληλα εξήγησε ότι στο διάστημα της θητείας της και μάλιστα στην τελευταία προεκλογική περίοδο ήταν σε διερεύνηση και εξετάστηκαν από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες με τη δική της συμμετοχή τέσσερις περιπτώσεις υπόχρεων με προβληματικά πόθεν έσχες. Τέλος, η κα Χαραλαμπίδου τόνισε ότι αυτά τα πόθεν έσχες θα πρέπει, να εξεταστούν από τη νέα Επιτροπή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να μην υπάρχει κανένα κενό.

Σημειώνεται ότι πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής για τη νέα περίοδο ορίστηκε ο κ. Γ. Βαρεμένος, ενώ, βάσει του σχετικού νόμου, σε αυτήν την 7μελή επιτροπή θα συμμετέχουν επίσης ως μέλη ο Δ’ αντιπρόεδρος κ. Νικ. Κακλαμάνης και η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών κ. Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Τα άλλα τέσσερα μέλη είναι ένας αρεοπαγίτης, ένας σύμβουλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και ο πρόεδρος της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης.



Διαβάστε επίσης