-->
29.03.2024

Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν

Σε εξέλιξη είναι εδώ και λίγα λεπτά η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Νωρίτερα ο πρωθυπουργός συμμετείχε στο γεύμα που παρέθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων που μετέχουν στη Σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο.

Λίγο νωρίτερα ο πρωθυπουργός συμμετείχε στο γεύμα που παρέθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων που μετέχουν στη Σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο.

Μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα διαμηνύσει στον Ταγίπ Ερντογάν ότι η τουρκική τακτική και οι προκλήσεις μόνο σε αδιέξοδα οδηγούν τις δύο χώρες.

Την ευθύνη των χωρών μελών του ΝΑΤΟ να σέβονται και να ενεργούν με βάση τις αρχές της ενότητας και της αλληλεγγύης, καθώς και να απέχουν από ενέργειες που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν προστριβές και εντάσεις μεταξύ συμμάχων και γειτόνων, επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης κατά την παρέμβασή του στη Σύνοδο Κορυφής.

Την πλήρη αλληλεγγύη της Κομισιόν σε Ελλάδα και Κύπρο εξέφρασε στο μεταξύ ο εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Πίτερ Στάνο, για τις ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο. Τόνισε πως η Τουρκία οφείλει να σέβεται την εδαφική ακεραιότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα όλων των χωρών – μελών της ΕΕ, όπως «επανειλημμένα έχει τονίσει το συμβούλιο Κορυφής, με πλέον πρόσφατο το κείμενο συμπερασμάτων του Ιουνίου του 2019».
Πηγή: https://www.skai.gr/news/politics/nato-i-synantisi-mitsotaki-erntogan-sto-perithorio-tis-synodou
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook | @skaigr on Instagram



Διαβάστε επίσης