-->
29.03.2024

Τι κρύβει ο «πόλεμος» ΔΟΛ – κυβέρνησης – Επανήλθε σήμερα το «Βήμα» (όλο το παρασκήνιο)

 Η κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στα μέσα του ΔΟΛ με την κυβέρνηση αναμένεται να έχει πολλά επεισόδια αφού μόλις ξεκίνησε. Οι καλά μυημένοι υποστηρίζουν πως η ευθεία επίθεση προς τους δυο υπουργούς Νίκο Παππά και Χρήστο Σπίρτζη δεν είναι τυχαία αφού πρόκειται για στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού ειδικά ο πρώτος.

 Τα μέσα του οργανισμού φωτογραφίζουν τους δυο υπουργούς πως εκτός του ότι έχουν κοινό πολιτικό γραφείο, πράγμα ασυνήθιστο για βουλευτές της ίδια περιφέρειας, εξυπηρετούν πρόσωπα και καταστάσεις, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν τα δημοσιεύματα.

 Όλα αυτά όμως θα τα διερευνήσει η δικαιοσύνη, όπως λένε και στην κοινή τους δήλωση Παππάς και Σπίρτζης, όπως επίσης και τον ισχυρό άνδρα του ΔΟΛ, Σταύρο Ψυχάρη.

 Ο οποίος στις 14 Δεκεμβρίου θα περάσει την πόρτα των οικονομικών εισαγγελέων για να καταθέσει ως ύποπτος για τη διάπραξη του αδικήματος της ηθικής αυτουργίας σε απιστία για την οποία ελέγχονται ως φυσικοί αυτουργοί στελέχη τραπεζών, που ως μέλη επιτροπών ενέκριναν επίμαχα δάνεια.

 Οι οικονομικοί εισαγγελείς επίσης ερευνούν αν οι συγκεκριμένες χορηγήσεις είχαν τις απαραίτητες εγγυήσεις, εάν εξυπηρετούνται κανονικά και εάν προκάλεσαν ζημιά στα πιστωτικά ιδρύματα. Αυτό φαίνεται πως είναι και το κλειδί της άγριας κόντρας που μόλις ξεκίνησε..

 Από την πλευρά τους, οι δύο υπουργοί χαρακτηρίζουν συκοφαντικά τα δημοσιεύματά ενώ απειλούν και με αγωγές.

 Χαρακτηριστικά αναφέρουν πως οι επιθέσεις που δέχονται τις τελευταίες μέρες, αφορούν το νομοσχέδιο για τα τηλεοπτικά αλλά και τα χρέη των καναλιών.

 » Όσες πιέσεις και να ασκηθούν, αυτή η κυβέρνηση και τα στελέχη της δε θα παρέμβουν στη δικαιοσύνη για να τους διευκολύνουν τα συγκροτήματα της διαπλοκής » δείχνοντας προς τον ισχυρό άνδρα του οργανισμού.

 Και προσθέτουν » εμείς έχουμε συνηθίσει να μας χτυπούν, αυτοί δεν έχουν συνηθίσει να ελέγχονται. Καλά θα κάνουν να το συνηθίσουν » τονίζουν οι Παππάς και Σπίρτζης.

 Από την άλλη όμως ο ΔΟΛ, αναμένεται να συνεχίσει τα δημοσιεύματα σε έναν πόλεμο που μπορεί να έχει απρόβλεπτες διαστάσεις.

Σήμερα ο Βηματοδότης επανέρχεται. Δείτε τι γράφει:

«Λειτουργεί ή όχι γραφείο επί της λεωφόρου Συγγρού από δύο υψηλόβαθμα στελέχη της κυβερνήσεως; Αντί απαντήσεως κυβερνητική πηγή σε τηλεφωνική επικοινωνία με τη στήλη ανέφερε («ανεπισήμως», όπως ήθελε) τα παρακάτω, τα οποία ευθύς αμέσως σας παραθέτω για να βγάλετε τα συμπεράσματά σας, με τη σημείωση ότι το μυστήριο δεν λύνεται. Πρώτα απ’ όλα επιβεβαιώνει την ύπαρξη του γραφείου στη λεωφόρο Συγγρού. Μόνο που το παρουσιάζει ως πολιτικό γραφείο δύο υπουργών (πρωτοκλασάτων θα έλεγα εγώ, που τελευταίως λειτουργούν ως δίδυμο). «Είναι και οι δύο βουλευτές-υπουργοί, κακό είναι ότι έχουν από κοινού πολιτικό γραφείο;» μου είπε η κυβερνητική πηγή. Δεύτερον (η ίδια πηγή) διαρρηγνύει τα ιμάτιά της λέγοντας ότι το γραφείο αυτό λειτουργεί ως ένα κανονικό βουλευτικό γραφείο και τίποτε άλλο. «Δεν κάνει διευθετήσεις πολιτών με το αζημίωτο»αναφέρει, και η κυβερνητική ανεπίσημη(;) ενημέρωση για το εν λόγω γραφείο σταματά εδώ. Εδώ όμως αρχίζουν οι νέες αποκαλύψεις. Αλήθεια, τι είδους αιτήματα δέχονται από τους πολίτες και πώς τα διεκπεραιώνουν; Γιατί αυτό το γραφείο προτιμάται περισσότερο από τους πολίτες (κυρίως από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ) από κάθε άλλο πολιτικό γραφείο; Εμφανίζονται οι εν λόγω υπουργοί στο γραφείο τους ή ακροάζονται τους ψηφοφόρους τους από απόσταση μέσω στενότατων και έμπιστων συνεργατών τους; Και τέλος, ποιος εμφανίζεται ότι ενοικιάζει το γραφείο; Η Βουλή των Ελλήνων; Οι δύο υπουργοί; Ή κανένας… μεγαλοεργολάβος;

Την ίδια ώρα δύο υπουργοί, οι κ.κ. Ν. Παππάς και Χρ. Σπίρτζης, με αφορμή σχετικό δημοσίευμα στα «Νέα» εξέδωσαν γραπτή ανακοίνωση, αλλά για την ταμπακιέρα δεν λένε λέξη. Απλώς προαναγγέλλουν προσφυγή στη Δικαιοσύνη και αναφέρονται σε προσωπικές επιθέσεις, όπως τις χαρακτηρίζουν, που δέχονται, σε αναρίθμητους χαρακτηρισμούς, σε αβάσιμα υπονοούμενα και σε συκοφαντίες που εξαπολύονται εναντίον τους. Συνδέουν μάλιστα τις επιθέσεις αυτές με γεγονότα, όπως τις τηλεοπτικές άδειες, τα τέλη συχνοτήτων και με τα δάνεια των επιχειρήσεων ΜΜΕ. Το ερώτημα όμως παραμένει: Εχουν ή δεν έχουν μαζί γραφείο; Προσφέρουν ή δεν προσφέρουν εξυπηρετήσεις;»



Διαβάστε επίσης