-->
29.03.2024

Τι όπλα χρησιμοποίησαν οι «ληστές των θυρίδων»

Οι καταθέσεις των τριών πελατών και των πέντε υπαλλήλων αναμένεται να ρίξουν φως στην υπόθεση της ένοπλης ληστείας που σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην οδό Χατζηκυριακού 27-31 στον Πειραιά από τέσσερα άτομα με καλυμμένα πρόσωπα.

Καταθέσεις δεν αποκλείεται να ληφθούν και από περίοικους που ωστόσο δεν αντελήφθησαν άμεσα ότι γινόταν ληστεία εντός του υποκαταστήματος. Την υπόθεση χειρίζονται έμπειροι αστυνομικοί της Ασφάλειας, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι δράστες, εκτός από αντικείμενα που απέσπασαν από τις θυρίδες της τράπεζας που βρίσκονταν στον ημιυπόγειο χώρο, πήραν χρήματα και από τα ταμεία.

Για να μπορέσουν να εργαστούν ανενόχλητοι στο χώρο επί τρεις ώρες όπου βρίσκονταν οι θυρίδες της τράπεζας με τη χρήση οξυγόνου, οδήγησαν τους ομήρους σε υπόγειο χώρο του καταστήματος.

Τα όπλα που χρησιμοποίησαν, σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες, ήταν ένα μακρύκανο και ένα πιστόλι. Η ληστεία στην τράπεζα σημειώθηκε στις 2 το μεσημέρι, ενώ το μπουτόν συναγερμού ενεργοποιήθηκε στις 16.49 το απόγευμα.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών, για τους οποίους δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό το μέσο με το οποίο διέφυγαν.



Διαβάστε επίσης