Search
Close this search box.
Search

Τσιόδρας: Η νόσος φθίνει, σβήνει, αλλά είναι δύσκολη η πρόβλεψη – 25 νέα κρούσματα,101 νεκροί, 2170 ασθενείς, 76 διασωληνωμένοι

Πριν 4 έτη

Θετικά σημάδια βλέπει ο λοιμωξιολόγος Σωτήρη Τσιόδρας, λέγοντας “ότι όλα τα στοιχεία δείχνουν πως ο ιός φθίνει, σβήνει δηλαδή”.

Kαταγράφεται σταδιακή μείωση κρουσμάτων, όσων νοσηλεύονται αλλά και όσων καταλήγουν από επιπλοκές» είπε ο κ. Τσιόδρας, δίνοντας μια νότα αισιοδοξίας.

Συμπλήρωσε, δε, πως ο αριθμός διασποράς στη χώρα μας (R0) είναι κάτω από ένα, γεγονός που σημαίνει πως στην πατρίδα μας «ο κοροναϊός περιορίζεται».

«Μπορείτε να ακούτε καλά νούμερα, αλλά δεν είμαστε ακόμη στο σημείο να πούμε ότι αίρουμε τα μέτρα», είπε ο κ. Τσιόδρας, ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά στους λόγους που δεν θα πρέπει να υπάρξουν οικογενειακές και φιλικές συναθροίσεις ενόψει Πάσχα.

«Δεν πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία στον ιό να διασπαρεί. Είμαστε σε καλό δρόμο, ας κάνουμε λίγη υπομονή», τόνισε.

Επίσης είπε ότι τα νέα κρούσματα κορωνοϊού ανέρχονται στα 25 το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα μας.

Παράλληλα 2 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να αγγίζει τους 101 . Οι  είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Δείτε LIVE

Τα συνολικά κρούσματα στη χώρα είναι 2170 .

Το % των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σχετίζεται με ταξίδι στο εξωτερικό και το % σχετίζεται με ήδη γνωστό κρούσμα.

Nοσηλεύονται 76 ασθενείς διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 67 έτη. Οι  είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το % έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι άνω των  ετών.  ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Συνολικά έχουν ληφθεί  κλινικά δείγματα.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.