-->
25.01.2022

Κατσαφάδος: Για όσα με κατηγόρησε ο Τσίπρας αθωώθηκα – Σκουρλέτης: Μικρή σημασία έχει η απόφαση του δικαστηρίου

Σφοδρή πολιτική σύγκρουση ανάμεσα στον Υφυπουργό Ναυτιλίας Κώστα Κατσαφάδο και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη ξέσπασε το απόγευμα στη Βουλή με αφορμή τα όσα καταλόγισε στον κ. Κατσαφάδο νωρίτερα ο κ. Τσίπρας και συγκεκριμένα πρωταγωνιστικό ρόλο σε επεισόδια στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Ο κ. Κατσαφάδος κατέθεσε στα πρακτικά την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου με τον κ. Σκουρλέτη να υποστηρίζει ότι μικρή σημασία έχει η δικαστική απόφαση.

Ο κ. Κατσαφάδος μετέβη αργά το απόγευμα στη Βουλή και ζήτησε τον λόγο κατηγορώντας τον κ. Τσίπρα πως είπε ψέματα: «Ωμά ψέματα. Το δικαστήριο έχει αθωώσει πανηγυρικά και εμένα αλλά και τους υπολοίπους που κατηγορήθηκαν. Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου σήμερα ο οποίος τότε ήταν εκεί δηλώνει ότι εγώ δεν ήμουν καν παρών στα επεισόδια εκείνη την ημέρα» είπε ο κ. Κατσαφάδος καταθέτοντας στα πρακτικά της Βουλής την αθωωτική απόφαση και τη δήλωση του πρύτανη.

Λάδι στη φωτιά έριξε όμως η δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη ο οποίος όχι απλώς δεν δέχθηκε όσα είπε ο κ. Κατσαφάδος αλλά έδειξε να απαξιώνει και την απόφαση του δικαστηρίου: «Να πω ότι αποτελεί πρόκληση η παρουσία του κ. Κατσαφάδου, είναι λίγο. Θράσος;(…) Προφανώς δεν έχει καμία απολύτως σχέση, ή έχει πολύ μικρή, το γεγονός της αθωωτικής απόφασης. Γιατί κατηγορήθηκε ο κ. Κατσαφάδος, για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, για οτιδήποτε άλλο; Αυτό αφορά το δικαστήριο. Εμείς εδώ δεν δικάζουμε. Συνέβη ή δεν συνέβη το γεγονός; Συνέβη. Ήταν πρωταγωνιστές οι της ΔΑΠ; Ήταν. Διεγράφη προσωρινά γι’ αυτό; Διεγράφη. Αυτά είναι τα γεγονότα, που δεν έχουν το θάρρος, ούτε η κα υπουργός, ούτε ο πρωθυπουργός να διαψεύσουν» είπε ο κ. Σκουρλέτης.

Η παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Γιάννη Βρούτση της Ν.Δ: «Μα είναι δυνατόν να λέτε δεν έχει σημασία μια δικαστική απόφαση που αθωώνει έναν άνθρωπο. Και τι έχει σημασία; Η δική σας «δικαστική απόφαση»; Ντροπή» απάντησε ο κ. Βρούτσης.Διαβάστε επίσης