-->
07.12.2022

318.000.000 ευρώ θα πληρώσει η Apple για φοροδιαφυγή

Το ποσό των 318 εκατ. ευρώ συμφώνησε σήμερα να καταβάλλει η Apple στην ιταλική φορολογική υπηρεσία, όπως μεταδίδει το BBC, στο πλαίσιο ενός συμβιβασμού που αφορούσε σε μια υπόθεση φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, η ιταλική εισαγγελία στο Μιλάνο ερευνούσε ισχυρισμούς πως η Apple δεν είχε πληρώσει εταιρικούς φόρους που άγγιζαν τα 880 εκατ. ευρώ κατά το διάστημα 2008-2013.

Ο αμερικανικός τεχνολογικός γίγαντας διευθέτησε σήμερα τη διαμάχη του με την ιταλική φορολογική αρχή, ωστόσο καμία από τις δύο πλευρές δεν έχει δώσει λεπτομέρειες για τη συμφωνία.

«Η Apple συμφώνησε στο αίτημά μας», ανέφερε εκπρόσωπος της αρχής, χωρίς να επιβεβαιώσει ωστόσο το ακριβές ποσό που θα καταβληθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο παρελθόν η Apple είχε αρνηθεί κατηγορηματικά τις κατηγορίες ότι εξάγει κεφάλαια στο εξωτερικό, προκειμένου να αποφύγει τους αμερικανικούς φόρους. Μάλιστα ο CEO της εταιρείας, Tim Cook είχε πει χαρακτηριστικά ότι η εταιρεία πληρώνει τους φόρους που της αναλογούν «μέχρι και το τελευταίο δολάριο».

Διαβάστε επίσης