-->
19.04.2024

Άκης Τσελέντης για Αρκαλοχώρι: Τα 4,5 Ρίχτερ εντάσσονται στη μετασεισμική ακολουθία

Η διπλή σεισμική δόνηση των 3,7 και 4,5 Ρίχτερ σήμερα το πρωί στο Αρκαλοχώρι της Κρήτης εντάσσεται στη μετασεισμική ακολουθία του σεισμού των 5,8 Ρίχτερ, όπως δήλωσε στο protothema ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου καθηγητής Άκης Τσελέντης.

Ο σεισμός των 4,5 Ρίχτερ έγινε αισθητός μέχρι και τα Χανιά. Όπως επισημαίνει ο επιστήμων η δόνηση σημειώθηκε στο νότιο κομμάτι του ρήγματος και θα έχει τη δική του ακολουθία.

Η μετασεισμική ακολουθία συνεχίζεται με αμείωτη ένταση στην Κρήτη, δεν προκαλεί ωστόσο ανησυχία, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι επιστήμονες.

Δύο σεισμικές δονήσεις με διαφορά οκτώ λεπτών

Η διπλή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην Κρήτη (3,7 και 4,5 Ρίχτερ στο Αρκαλοχώρι), με διαφορά οκτώ λεπτών, το πρωί της Πέμπτης.

Η πρώτη δόνηση σημειώθηκε δύο χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Αρκαλοχωρίου, με εστιακό βάθος μόλις πέντε χιλιομέτρων, στις 11:04.

Νέα σεισμική δόνηση 4,5 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 11:12, δύο χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Αρκαλοχωρίου, με εστιακό βάθος επίσης πέντε χιλιομέτρων.

Ακολούθησε άλλος ένας μετασεισμός 3,8 Ρίχτερ στις 11:44 στα πέντε χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Αρκαλοχωρίου και στις 11:47 το Γεωδυναμικό Σεισμολογικό Ινστιτούτο κατέγραψε σεισμική δόνηση 3,5 Ρίχτερ, τέσσερα χιλιόμετρα από την ίδια περιοχή.Διαβάστε επίσης