-->
10.06.2023

Ακραία πρόκληση της Τουρκίας: Στα διαβατήρια ως τζαμί η Αγία Σοφία

Στις σελίδες του νέου τουρκικού διαβατηρίου αναμένεται να προστεθεί η Αγία Σοφία σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σε διάγγελμα του στον τουρκικό λαό ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, από τον ερχόμενο Αύγουστο θα κυκλοφορήσουν τα νέα διαβατήρια για τους Τούρκους πολίτες. Σε αυτά θα υπάρχει και η Αγία Σοφία ενώ στις πρώτες σελίδες του θα υπάρχει το Τοπ Καπί, το ανάκτορο που βρίσκεται πάνω σε λόφο του Βοσπόρου και αποτέλεσε την οικεία των μωαμεθανών σουλτάνων επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

«Δημιουργήσαμε την υποδομή για την παραγωγή των τουρκικών διαβατηρίων. Ο εφοδιασμός τους είναι δύσκολος εξαιτίας της κρίσης που υπάρχει με τα τσιπ. Το διαβατήριό μας είναι ένα από τα πιο ασφαλή διαβατήρια στον κόσμο. Η δουλειά από τους ειδικούς είναι πολύ καλή και είμαστε σε καλό δρόμο. Οι σελίδες του θα περιλαμβάνουν το παλάτι Τοπ Καπί στην αρχή των σελίδων και θα τελειώνουν με το πρώτο κτήριο του κοινοβουλίου. Ακριβώς στο κέντρο του διαβατηρίου θα είναι το τζαμί της Αγίας Σοφίας. Ελπίζουμε ότι το νέο μας διαβατήριο, το οποίο θα εκδοθεί στους πολίτες μας από τον Αύγουστο, θα είναι επωφελές για τη χώρα μας και το έθνος μας» είπε συγκεκριμένα.Διαβάστε επίσης