-->
03.12.2023

Ακρίβεια: Κάτοικοι της Ροδόπης μεταφέρουν παράνομα σε δοχεία φθηνότερα καύσιμα από Βουλγαρία

Στη Βουλγαρία πηγαίνουν αρκετοί κάτοικοι της Ροδόπης, προκειμένου να φουλάρουν με καύσιμα τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων τους. Μάλιστα, στην προσπάθειά τους να εξοικονομήσουν χρήματα, φέρνουν στην Ελλάδα καύσιμα από τη γειτονική χώρα, τα οποία όμως μεταφέρουν σε ακατάλληλα δοχεία.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, δεν τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, με αποτέλεσμα όσοι το κάνουν να βάζουν σε κίνδυνο τόσο τον εαυτό τους, όσο και άλλους ανυποψίαστους διερχόμενους οδηγούς. Τέτοιου είδους επικίνδυνες πρακτικές καταγράφονται καθημερινά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τελωνειακών ελέγχων. «Τα μέτρα ασφάλειας που λαμβάνουν είναι πλημμελή έως ανύπαρκτα και ο κίνδυνος ατυχήματος είναι μεγάλος» σημειώνουν τελωνειακοί της 4ης Ένωσης Τελωνειακών Υπαλλήλων της Περιφέρειας στην ΕΡΤ.

Δέλεαρ προφανώς αποτελεί η φθηνότερη τιμή πώλησης, τόσο του πετρελαίου, όσο και της βενζίνης (πενήντα λεπτά το λίτρο φθηνότερα) επί βουλγαρικού εδάφους.

Λόγω του ειδικού φόρου κατανάλωσης τόσο τα καύσιμα, όσο και τα τσιγάρα και τα αλκοολούχα ποτά πωλούνται φθηνότερα στη Βουλγαρία, σε απόσταση 20 μόλις χιλιομέτρων από την Κομοτηνή, με αποτέλεσμα να μην λείπουν και οι παράνομες εισαγωγές μεγάλων ποσοτήτων από τα συγκεκριμένα είδη. Παράνομα εισαγόμενες ποσότητες, οι οποίες εντοπίζονται κατά τη διάρκεια ελέγχων, κατάσχονται.

 Διαβάστε επίσης