-->
22.01.2022

Ακυρώθηκε η visa του Νόλε – Πρέπει να αποχωρήσει άμεσα από την Αυστραλία

Ο Άλεξ Χοκ, επικαλέστηκε όλα τα δεδομένα και τα έγγραφα που είχε στην κατοχή του από το Υπουργείο Εσωτερικών, τις Συνοριακές Αρχές και του Νόβακ Τζόκοβιτς.

Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, ο Τζόκοβιτς θα πρέπει να αναχωρήσει άμεσα από την Αυστραλία και μένει να δούμε αν μπορεί να υποβάλει ένσταση στην απόφαση και να επιδιώξει νέα δίκη.

Ο Σέρβος σταρ του τένις δεν θα υπερασπιστεί το στέμμα του στο Australian Open το οποίο ξεκινάει στις 17 Ιανουαρίου, παρά την μεγάλη μάχη που έδωσε τις τελευταίες ημέρες για να αποδείξει ότι είχε το δικαίωμα να μείνει στην χώρα των καγκουρό, παρότι δεν είχε προσκομίσει τα απαραίτητα έγγραφα.

«Έκανα σήμερα χρήση της εξουσίας μου, σύμφωνα με τον μεταναστευτικό νόμο, για να ακυρώσω τη βίζα του κυρίου Djokovic, για λόγους υγείας και σωστής τάξης, στο πλαίσιο του δημόσιου συμφέροντος», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο Χοκ.

«Για τη λήψη αυτής της απόφασης, έχουν εξεταστεί προσεκτικά όλα τα στοιχεία που μου παρείχαν το Υπουργείο Μετανάστευσης, η Συνοριακή Αρχή της Αυστραλίας και ο κύριος Djokovic. Η κυβέρνηση Μόρισον, είναι δεσμευμένη να προστατεύσει τα σύνορα της Αυστραλίας, ειδικά όσον αφορά την πανδημία Covid-19», πρόσθεσε ο υπουργός.

Η νομική ομάδα του Djokovic δεν έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση στην απόφαση του υπουργού (όπως είχε κάνει μετά από την πρώτη ακύρωση), έχει όμως δικαίωμα να κάνει ένσταση και να την αμφισβητήσει.

Αν δεν το κάνει, ο Djokovic θα πρέπει να αποχωρήσει άμεσα από τη χώρα. Αν το κάνει, όπως αναφέρουν όλες οι πηγές, ελπίζει σε ένα άμεσο αποτέλεσμα, αφού βρισκόμαστε μόλις 3 μέρες μακριά από την έναρξη του Australian Open (17/01).
Όπως αναφέρει η αυστραλιανή The Age, επικαλούμενη πηγή από το περιβάλλον του Djokovic αποκάλυψε πως η νομική του ομάδα κινείται προς την ένσταση, ελπίζοντας πως αυτή τη φορά η ακρόαση θα κινηθεί με πιο γρήγορους ρυθμούς, ελαχιστοποιώντας τη διάρκεια των γραπτών υποβολών και των προφορικών αποδείξεων.Διαβάστε επίσης