-->
03.07.2022

Αμύνταιο: Τοπική αρχή και μητροπολίτης δικαιολογούν τον αρχιμανδρίτη που δεν ήθελε μάσκα στον αγιασμό

Την ώρα που η πανδημία καλπάζει, και οι ειδικοί προειδοποιούν πως αν δεν τηρηθούν τα μέτρα στα σχολεία η διασπορά θα είναι τεράστια, ο Αρχιμανδρίτης Φλώρινας επιτέθηκε στη λυκειάρχη Αμυνταίου επειδή η ίδια ζήτησε από τα παιδιά να μην βγάλουν τη μάσκα τους κατά τον ασπασμό του σταυρού….

Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος και ο αντιπεριφερειάρχης της περιοχής φίλησαν τον σταυρό χωρίς τη μάσκα τους, ο ένας μετά τον άλλο.

Με την πανδημία να καλπάζει τοπική αρχή και μητρόπολη δικαιολογούν τον ιερέα, αποδίδοντας ευθύνες στην εκπαιδευτικό για τη διακοπή της τελετής.

«Έπρεπε και η διευθύντρια να προσέξει και ο ιερέας να προσέξει… Εγώ ό,τι εντολή παίρνω από την Ιερά Σύνοδο τις διαβιβάζω στους ιερείς μας. Να κάνουν τα εμβόλια, να φορούν μάσκες να κρατούν αποστάσεις και να προσέχουν τη νόσο του κορωνοϊού» δήλωσε ο μητροπολίτης Φλώρινας Θεόκλητος στο lexovitis.blogspot.com.

Δήμαρχος και αντιπεριφερειάρχης μάλιστα που δεν τήρησαν τα μέτρα εμμένουν πως είναι θέμα σεβασμού και όχι υγείας η αφαίρεση της μάσκας …

Για «προσωπική επιλογή» έκανε λόγο ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Ιωάννης Κιοσές. «Θεωρώ ότι όταν θα ασπαστώ το Σταυρό ή αν είναι η μητέρα μου ή κάτι που για εμένα σύμφωνα και με βάση τις αρχές μου έχει μια αξία και αξίζει το σεβασμό έστω στιγμιαία κατεβάζω τη μάσκα και τον ασπάζομαι» είπε.

«Μην πάμε και στο άλλο άκρο δηλαδή. Γίνονται πανηγύρια, γίνονται εκδηλώσεις το βλέπουμε στα δελτία σας σε καθημερινή βάση… Στα δέκατα του δευτερολέπτου, γιατί πραγματικά μιλάμε για δέκατα του δευτερολέπτου, και το προσκύνημα και το δικό μου και του κυρίου αντιπεριφερειάρχη, δε νομίζω ότι αποτελούν κακό παράδειγμα. Αν είδατε και στο χαιρετισμό μου έκανα έκκληση στα παιδιά να εμβολιαστούν» υποστήριξε από πλευράς του ο δήμαρχος Αμύνταιου Άνθιμος Μπιτάκης.

Αντιδράσεις προκάλεσε στον ΣΚΑΪ το ξέσπασμα κατά των μέτρων προστασίας από τον ιερέα.

«Η μάσκα ισχύει για όλους ανεξαιρέτως που βρίσκονται σε σχολικές τάξεις. Πιστεύω ότι είναι η εξαίρεση η οποία πρέπει να απομονωθεί πλήρως και να καταδικαστεί» τόνισε στον ΣΚΑΪ η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Για τον επεισοδιακό αγιασμό στο Αμύνταιο, ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης σχολίασε στον ΣΚΑΪ ότι «τα είπε ο Πατριάρχης μας πριν από μέρες όταν χαρακτήρισε αυτούς τους ανθρώπους φονταμενταλιστές. Είναι αυτοί που τηρούν το γράμμα, κι όχι την ουσία των γραφών».

«Μένει να δω την αντίδραση του μητροπολίτη του η οποία πρέπει να είναι ελεγκτέα εν πάση περιπτώσει για να δώσει ένα μήνυμα. Ειρήσθω εν παρόδω η Ιερά Σύνοδος της Ελλάδος έχει εγκαλέσει ήδη δύο Μητροπολίτες για τη στάση τους στη διάρκεια του Πάσχα… Επομένως δεν έχουμε θέμα με την εκκλησία μας, έχουμε πρόβλημα με μερικούς ανθρώπους μέσα από την εκκλησία, που θεωρούν ότι μπορούν να αυτενεργήσουν κατά το δοκούν και σύμφωνα με το φτωχό τους το μυαλό».

Όπως τόνισε ο κ. Τζανάκης, κάνουν μεγάλη ζημιά όλοι αυτοί, από προσωπικές συνεντεύξεις που έχω κάνει σε υγειονομικούς προσπαθώντας να τους πείσω (για εμβολιασμό) μού είπαν ότι από πίσω βρίσκονται κληρικοί τους έχουν παρασύρει σε αυτή τη στάση ζωής. Οι μόνοι που μπορούν να τα διορθώσουν αυτά, τόνισε, είναι οι κατά τόπους προϊστάμενοι αυτών των αρχών.

O ΣΚΑΪ επικοινώνησε και με το λύκειο Αμυνταίου με την διευθύντρια να μη θέλει να τοποθετηθεί περαιτέρω για το θέμα…


Διαβάστε επίσης