-->
26.05.2024

Ανδρέας Λοβέρδος – Εκλογές: Δεν είμαι πρόσωπο που διαγράφεται – Δεν μπορεί να με ακουμπήσει κανείς

«Δεν είμαι ένα πρόσωπο που μπορείς να το «φας» εύκολα», τόνισε με νόημα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος.

«Εγώ δεν είμαι πρόσωπο που διαγράφεται», ανέφερε τη Δευτέρα στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι» ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος, ερωτηθείς αν αισθάνεται ότι απειλείται με διαγραφή ή νιώθει κάποια πίεση.

Αξίζει να τονιστεί ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος την περασμένη εβδομάδα είχε δηλώσει ξανά στον ΣΚΑΪ πως «όταν πάμε στις εκλογές και απορρίπτουμε πρόσωπα, πρέπει και να προτείνουμε πρόσωπα». Σήμερα, μιλώντας στην εκπομπή «Αταίριαστοι», ο Ανδρέας Λοβέρδος ήταν κατηγορηματικός: «Εμένα δεν μπορεί να με διαγράψει κανείς, δεν είμαι πρόσωπο που μπορείς να το φας εύκολα».

Πιο συγκεκριμένα, ο Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε: «Διάβαζα χθες φουλ το βιβλίο του Παντελή Καψή 2009 – 2014… Και θυμήθηκα τις τραγικές στιγμές, τις οποίες πέρασα όλες στην πρώτη γραμμή. Εμένα κανένας δεν μπορεί να με ακουμπήσει με τέτοια διοικητικά μέτρα», πρόσθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Αμέσως, οι δημοσιογράφοι της εκπομπής του ΣΚΑΪ ανέφεραν στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ ότι το σχόλιό του ακούγεται αλαζονικό, προσθέτοντας ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει δικαίωμα διαγραφής. Τότε, ο Ανδρέας Λοβέρδος σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να είμαστε σε διαφορετική γραμμή, πρέπει να γίνει κάτι παρά πολύ σοβαρό». Και πρόσθεσε: «Δεν είμαι από αυτούς που μπορείς να «φας» εύκολα, τελεία και παύλα. Αλλά δεν βλέπω και το λόγο. Γιατί εγώ δίνω τη μάχη με όλες μου τις δυνάμεις και μέσα από την παρουσία μου στη Βουλή, δίνω μια μάχη απόλυτης κριτικής σε μια αποτυχημένη κυβέρνηση, με τις γραμμές του κόμματός μου και μέσα από τις τάξεις του κόμματός μου. Και πάω και παρά πολύ καλά. Συνεπώς δεν μπορώ να μπω σε αυτή τη συζήτηση και τη θεωρώ και απολύτως υποτιμητική για εκείνον που την κάνει, για όποιον την κάνει, όχι για μένα» επισήμανε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ερωτηθείς για το αν θα πρέπει να γνωρίζει ο ψηφοφόρος ποιον θα προτείνει το ΠΑΣΟΚ για πρωθυπουργό, απάντησε ότι «ούτε ο κ. Ανδρουλάκης ούτε κανένας από εμάς ψαρεύει σε θολά νερά. Κάνουμε έναν αγώνα».

«Είπε κάτι ο κ. Τσίπρας που μού άρεσε, όλα τα κόμματα κάνουν μια πολίτικη ανταγωνισμού προεκλογικά. Και όπως σας έχω ξαναπεί, έχουμε συνηθίσει παρά πολλούς πολιτικούς στην Ελλάδα άλλα να λένε το πρωί της Κυριακής, και άλλα το βράδυ, με κριτήριο πάντα το αποτέλεσμα. Άρα λοιπόν εμείς δίνουμε αύτη τη στιγμή τη μάχη της Κυριακής».

Μετά από αυτή τη δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου, έγιναν συζητήσεις στη Χαριλάου Τρικούπη, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένοι μίλησαν για πρόκληση ενώ ακούστηκαν εισηγήσεις που ζητούσαν τη διαγραφή του. Ωστόσο, επικράτησαν οι ψυχραιμότερες φωνές. Έτσι, σε άτυπη ενημέρωση, η Χαριλάου Τρικούπη ανέφερε: «Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής είναι σε μείζονα θεσμική και προγραμματική σύγκρουση με το σύστημα Μητσοτάκη. Το προχθεσινό μας σχόλιο ισχύει στο ακέραιο. Για τη σημερινή συνέντευξη, ουδέν σχόλιο».Διαβάστε επίσης