-->
02.04.2023

Αντιδράσεις για τη φωτογραφία βουλευτή του ΚΙΝΑΛ με την τουρκική σημαία – Τι απαντά

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η φωτογραφία που παρουσιάζει τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Μπουρχάν Μπαράν να κάθεται μπροστά από την τουρκική σημαία σε εκδήλωση υπό την αιγίδα του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής.

Τη φωτογραφία έφερε στο φως της δημοσιότητας ο βουλευτής της ΝΔ, Τάσος Χατζηβασιλείου.

Για προβοκατόρικες ενέργειες κάνει λόγο ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και όπως αναφέρει μεταξύ άλλων, ξαφνικά κατά τη λήξη της προσευχής τον ενημέρωσαν οι συνεργάτες του ότι εμφανίστηκε η συγκεκριμένη σημαία και χωρίς να έχει ενημερωθεί από τους διοργανωτές.

Η δήλωση του Μπουρχάν Μπαράν

«Στο πλαίσιο της θρησκευτικής μουσουλμανικής εορτής του Ραμαζανιού παραβρέθηκα χθες έπειτα από πρόσκληση στο Ιφτάρ, στο δείπνο που παραδοσιακά παρατίθεται.

Η πρόσκληση ήταν από τον Δήμο Γιλντιρίμ Προύσας και κατά τη διάρκεια του δείπνου όπως αποτυπώνεται και από την φωτογραφία, την οποία παραθέτω, δεν υπάρχει καμία σημαία της γείτονος χώρας. Αυτό συνέβη ξαφνικά, όπως με ενημέρωσαν εκ των υστέρων οι συνεργάτες του πολιτικού μου γραφείου στην Ξάνθη που ήταν παρόντες, κατά τη λήξη της προσευχής χωρίς καμία ενημέρωσή μου για μια τέτοιου είδους ενέργεια. Μετά το συμβάν μάλιστα αποχώρησα» τόνισε ο κ. Μπαράν και πρόσθεσε:

«Η πορεία μου ως Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου έως τώρα έχει αποδείξει ότι καταβάλω τα μέγιστα στο να είμαι αρωγός της αρμονίας και της ειρηνικής συνύπαρξής μας στην Ξάνθη. Δεν θα επιτρέψω προβοκατόρικες ενέργειες που ως στόχο έχουν μόνο να πλήξουν το κύρος και την πολιτική μου σταδιοδρομία υπό το πρίσμα του δόλου και της ρατσιστικής προκατάληψης εναντίον εμού και του κόμματος το οποίο εκπροσωπώ».Διαβάστε επίσης