-->
08.08.2022

Αποκάλυψη 15minutes.gr: Απολύσεις στην «Αυγή» – Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον Τσίπρα

Ως υποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα απέναντι στις αντιδράσεις μεγάλου μέρους της βάσης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στελεχών πέραν της εσωκομματικής του αντιπολίτευσης, θεωρείται ο «συμβιβασμός» στο Πολιτικό Συμβούλιο για εξυγίανση της Αυγής χωρίς αναστολή της λειτουργίας του ημερήσιου φύλου.
Ο Αλέξης Τσίπρας πέτυχε ωστόσο να δοθεί η έγκριση του συλλογικού οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ για απολύσεις, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της μείωσης των εξόδων της εφημερίδας κατά ένα περίπου εκατομμύριο ευρώ το χρόνο, ώστε με αυτό τον τρόπο να εξασφαλιστεί κατά το δυνατόν η βιωσιμότητά της.
Το σχέδιο, ωστόσο, περιέχει τουλάχιστον 15 απολύσεις, αλλά και συνένωση με το σάιτ. Ήδη, οι εργαζόμενοι της «Αυγής» διαμηνύουν ότι δεν πρόκειται να δεχθούν απολύσεις. διαμηνύοντας ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις.
Το πρόβλημα για την ηγεσία της Κουμουνδούρου δεν είναι απλώς ότι θα κατηγορηθεί από την κυβέρνηση ότι προχωρά σε απολύσεις.
Είναι και ότι -κατά πολλούς στην Κουμουνδούρου- κάτω από την κόντρα που θα υπάρχει, ότι το θέμα του κλεισίματος του ημερήσιου φύλλου μπορεί να επανέλθει στο προσκήνιο- και, μάλιστα, σε χρόνο πιο κοντά στις εκλογές.

Διαβάστε περισσότερα από το War RoomΔιαβάστε επίσης