-->
02.04.2023

Αποκάλυψη 15minutes.gr: Η παρολίγον σύγκρουση Λοβέρδου – Ανδρουλάκη με Παπανδρέου για τον επικεφαλής της ΚΟ

Προς σύγκρουση οδηγούνται Γιώργος Παπανδρέου με Ανδρέα Λοβέρδο και Νίκο Ανδρουλάκη για το θέμα του μεταβατικού επικεφαλής της ΚΟ, καθώς επιβεβαιώνεται πλήρως το χθεσινό αποκαλυπτικό «πρωτοσέλιδο» του 15minutes.gr.
Ο Γιώργος Παπανδρέου επιμένει πως μόνο ο Βασίλης Κεγκέρογλου ως ελεγμένος (έστω και δια βοής) Γραμματέας της ΚΟ, μπορεί να έχει την ευθύνη του μεταβατικού επικεφαλής, εκτιμώντας πως σε διαφορετική περίπτωση το θέμα θα πρέπει να λύσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα σε συνεδρίασή της.
Σε μια τέτοια περίπτωση, μάλιστα, όπως αποκάλυψε χθες το 15minutes.gr, ο πρώην πρωθυπουργός δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να είναι και ο ίδιος υποψήφιος, ενδεχόμενο που προκαλεί ήδη τριγμούς στη Χαριλάου Τρικούπη, απειλώντας ακόμα και με διάσπαση το κόμμα!
Ανδρέας Λοβέρδος και Νίκος Ανδρουλάκης, αντιθέτως, επιμένουν πως το ρόλο του μεταβατικού επικεφαλής έχει ο Κώστας Σκανδαλίδης, εκ του ρόλου του ως κυβερνητικού εκπροσώπου.
Διαμηνύουν δε πως όποιος αμφισβητεί την επιλογή αυτή θέτει σε αμφισβήτηση τουλάχιστον το πολύ καλό κλίμα για το κόμμα, που δημιουργήθηκε από το θάνατο της Φώφης Γεννηματά και την τεράστια αναγνώρισή της από την κοινωνία.
Συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά προτείνουν «δυαρχία», με τον Βασίλη Κεγκέρογλου να έχει την ευθύνη σύγκλισης της ΚΟ και τον Κώστα Σκανδαλίδη την εκπροσώπηση του κόμματος στη Βουλή, είναι όμως αμφίβολο εάν θα γίνει αποδεκτή από τα δυο αντιμαχόμενα μέρη!
Οι εκλογές, πάντως, εκτός πολύ μεγάλου απροόπτου, θα πραγματοποιηθούν κανονικά όπως έχουν προγραμματιστεί, δηλαδή για τις 5 και 12 Δεκεμβρίου.

Την επαναβεβαίωση των ημερομηνιών αναμένεται να κάνει ακόμα και σήμερα η αρμόδια Επιτροπή υπό τον Θόδωρο Καπετανάκη, ενώ από τους υποψηφίους αρχηγούς μόνο ο Παύλος Χρηστίδης εκφράζει διαφορετική άποψη, ζητώντας την αναβολή τους.

Διαβάστε περισσότερα από το War RoomΔιαβάστε επίσης