-->
02.04.2023

Απολογείται ο «Μάξιμος Σαράφης», «κουκουλοφόρος» της Novartis, για εμπλοκή σε κύκλωμα εξαπάτησης επιχειρηματιών

Το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου προκειμένου να απολογηθεί για σειρά κακουργηματικών κατηγοριών πέρασε το πρωί του Σαββάτου ο «Μάξιμος Σαράφης» της Novartis κατά κόσμο Φιλίστωρ Δεσταμπασίδης, ο οποίος φέρεται ως ο «εγκέφαλος» της μεγάλης απάτης που στήθηκε σε βάρος επιχειρηματιών με δήθεν άμεσες και εύκολες δανειοδοτήσεις τους από τραπεζικά ιδρύματα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Οι δήθεν δανειοδοτήσεις θα λάμβαναν χώρα (και) μέσω της ανύπαρκτης, κατά τη δικογραφία, εταιρείας «Ζahrat Commercial Brokers LLC» με έδρα το Αμπού Ντάμπι, την οποία ο Φιλίστωρ Δεσταμπασίδης εμφανιζόταν να εκπροσωπεί στην Ελλάδα.

Εκτός από τον εν λόγω κατηγορούμενο απολογίες θα δώσουν σήμερα στην αρμόδια ανακρίτρια και δύο ακόμη πρόσωπα, τα οποία φέρονται επίσης να είχαν κομβικό ρόλο στην διερευνώμενη οικονομική απάτη. Οι κατηγορίες που βαρύνουν τους τρεις συλληφθέντες είναι πολλές και εφόσον στοιχειοθετηθούν επισύρουν πολυετείς καθείρξεις. Κατά περίπτωση οι τρεις συλληφθέντες και τέσσερα ακόμη πρόσωπα που δεν έχουν εντοπιστεί, διώκονται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη, πλαστογραφία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητας.

Δυο ημέρες, ωστόσο, πριν τη σημερινή απολογία του στην ανακρίτρια ο Φιλίστωρ Δεσταμασίδης με δήλωσή του μέσα από τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ αρνήθηκε τις κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί και απέδωσε την εμπλοκή του στην υπόθεση σε στοχοποίησή του «από το παρακράτος της ΝΔ» από την περίοδο ακόμη της διερεύνησης του σκανδάλου της Novartis. Χωρίς να αρνείται ότι είναι ο προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης» (σ.σ. εφόσον είναι το καθεστώς προστασίας του δεν έχει αρθεί) στη δήλωσή του ο κατηγορούμενος αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η τωρινή μου ποινική εμπλοκή είναι αποτέλεσμα της άθλιας και ρεβανσιστικής στοχοποίησής μου, από το 2018, από συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα εξουσίας, που αποκαλύφθηκε το πολιτικό και προσωπικό τους ήθος κατά τη διερεύνηση του σκανδάλου Novartis στην Ελλάδα. Αυτοί, ως πολιτική μαφία, με απειλούσαν δημόσια ότι «θα με γδάρουν» και «θα με κλείσουν φυλακή». «Ήγγικεν η ώρα!». Αφού οργάνωσαν όλους αυτούς του παρακρατικούς μηχανισμούς, καταλύοντας Νόμους, Θεσμούς και Σύνταγμα, επιστράτευσαν «κολλητούς», «παρατρεχάμενους» και «πρακτοράκια» για να με παγιδεύσουν σε μία δικαστική περιπέτεια, προκειμένου να … εξιλεωθούν στην κοινή γνώμη, απαξιώνοντας με, κλείνοντας με φυλακή. Χωρίς στοιχεία, χωρίς έγκυρες διασταυρώσεις εταιρειών και διαδικασιών, παρά μόνο με εικασίες, ανακάλυψαν έγκλημα, δράστη και θύματα. Διεφθαρμένοι αστυνομικοί υπέδειξαν τηλεφωνικά (!) στους συναλλασσόμενους πελάτες μου ότι είναι δήθεν θύματα απάτης! Κάποιοι «τσίμπησαν», κάποιοι όχι. Με λίγα λόγια, η σύλληψη μου είναι έργο του παρακράτους της Νέας Δημοκρατίας. Γνωρίζω ότι ο δρόμος για τη δικαίωση μου είναι μακρύς και δύσβατος. Δηλώνω, όμως, ότι ΔΕΝ φοβάμαι, ΔΕΝ εκβιάζομαι και ΔΕΝ θα αυτοκτονήσω, όπως επιθυμούν, αλλά θα προσφύγω στους Διεθνείς Οργανισμούς, καταγγέλλοντας όσα, ως αντίποινα, μεθοδεύτηκαν εις βάρος μου. Και ερωτώ τη Νέα Δημοκρατία και ειδικότερα τον Άδωνη – Σπυρίδωνα Γεωργιάδη: Γνωρίζει τον Αλέξανδρο Μαραβελάκη ;;; Και αν ναι, τι σχέση έχει μαζί του και ποιος ο ρόλος του στην ποινική μου παγίδευση; Εγώ ξέρω – και έχω και άλλα τέτοια ερωτήματα για περισσότερα πρόσωπα της Νέας Δημοκρατίας -, και θα μιλήσω στη Δικαιοσύνη. Αρκεί να μην με αυτοκτονήσουν …!».Διαβάστε επίσης