-->
17.04.2024

«Απόλυτη φαντασιοπληξία»: Ο διοικητής του πρίγκιπα Χάρι στον στρατό «καίει» το βιβλίο του

Δεν πρόλαβε να κυκλοφορήσει την αυτοβιογραφία του ο πρίγκιπας Χάρι και… διάφοροι άρχισαν να αμφισβητούν την αλήθεια των όσων λέει! Ο τελευταίος αμφισβητίας των λόγων του πρίγκιπα είναι ο εκπαιδευτής του στον στρατό, ο οποίος απέρριψε την αφήγηση του Χάρι για μία «επιχείρηση αυτοκτονίας» ως…απόλυτη φαντασιοπληξία.

Στην αυτοβιογραφία του με τίτλο «Spare» («ο εφεδρικός»), ο πρίγκιπας διηγείται το πώς, κατά τη διάρκεια μίας εκπαιδευτικής πτήσης, ο λοχίας Μάικλ Μπούλεϊ προκάλεσε επίτηδες πρόβλημα στον κινητήρα του αεροπλάνου που πιλοτάριζαν μαζί – και μάλιστα, «χωρίς καμιά προειδοποίηση».

«Καθώς πετούσαμε, ένιωσα το αριστερό φτερό να πέφτει. Με κυρίευσε ένα νοσηρό αίσθημα αταξίας, απώλειας ελέγχου…μετά από αρκετά δευτερόλεπτα που έμοιαζαν με δεκαετίες, ανακτήσαμε τον έλεγχο του αεροπλάνου», αφηγείται μελοδραματικά ο Χάρι, κάνοντας λόγο για μία «παρ’ ολίγον απόπειρα αυτοκτονίας».

«Τέτοια πράγματα δε γίνονται χωρίς προειδοποίηση», δήλωσε προ ολίγων ημερών ο λοχίας Μπούλεϊ. «Οι εκπαιδευόμενοι γνωρίζουν από πριν το τι θα συμβεί. Επίσης, είναι προφανές ότι θέλουμε να μάθουν να αντιμετωπίζουν ένα τεχνικό πρόβλημα μαζί με τον εκπαιδευτή τους, προτού τους αφήσουμε να πετάξουν μόνοι τους». Μάλλον ο Χάρι είχε αλλού το μυαλό του, όταν τού εξηγούσαν τι θα γίνει στην πτήση – ας πούμε, το πώς θα μπορούσε να την περιγράψει στο βιβλίο του…Διαβάστε επίσης