-->
18.06.2021

Απόπειρα κηλίδωσης του έπους του ’87 από τον Μαρτσουλιόνις

Το έπος της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ το 1987 προσπαθεί να κηλιδώσει ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας που αγωνίστηκε με τη φανέλα της Σοβιετικής Ένωσης Σαρούνας Μαρτσουλιόνις, υποστηρίζοντας ότι η Ελληνική πλευρά αποπειράθηκε να τους δωροδοκήσει για να νικήσει στον τελικό του Ευρομπάσκετ.

Αυτά αναφέρει σε συνέντευξη στο ισπανικό περιοδικό Skyhook, υποστηρίζοντας ότι υπήρξαν κάποιοι από την ελληνική πλευρά που προσέφεραν χρήματα στους αθλητές της Σοβιετικής για να χάσουν στο τελικό του Ευρωπαϊκού του 1987 τα οποία, φυσικά, κανείς από τους Σοβιετικούς αθλητές δεν δέχτηκε.

«Μερικοί Έλληνες μας πρόσφεραν χρήματα, φυσικά κανείς δεν το δέχτηκε, αλλά μόνο η πρότασή τους δημιούργησε αμφιβολίες στην ομάδα μας. Το πραγματικό πρόβλημα ήταν μεταξύ μας, εξαιτίας της κακής μας επικοινωνίας. Αν ο προπονητής είχε οργανώσει ένα μίτινγκ και είχε ρωτήσει τη γνώμη μας για μια τέτοια προσφορά, θα είχαμε συντρίψει τους Έλληνες, είμαι σίγουρος. Αντί αυτού, ήμασταν σε σύγχυση και χάσαμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μαρτσουλιόνις.

Διαβάστε επίσης